avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... As putea avea un avantaj ca am facut armata la termen ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

As putea avea un avantaj ca am facut armata la termen redus?

Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva sau unde sa ma interesez. Am facut armata la termen redus la graniceri dar nu am fost dupa facultate in 92 la CMJ. Sunt sergent termen redus pe livret. Nu am serviciu acum si ma intreb daca livretul si sergent TR nu ma poate ajuta macar pentru un serviciu de paza. Stiu de cursuri pt. agent de paza, dar dureaza cam 3 luni si am nevoie cat mai rapid pt. a da un concurs pt. un post. Am nevoie de serviciu. Orasul unde stau este mic si sunt probleme cu locurile de munca . Armata a fost ca si o scoala de ofiteri in rezerva si acum char nu ma poate ajuta deloc?!!! Am dat si eu un concurs la politia de frontiera si eram egal cu fetele la examenul scris si la examenul sportiv era diferentiat de parca infractorul te intreba daca esti femeie sau nu . Si nu am luat examenul. Nu a contat deloc ca am facut armata la graniceri si doar politia de frontiera de acolo se trage. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:25, 6 Februarie 2015
Legea nr.333/2003:
Art. 37
(1) Angajarea personalului cu atributii de paza sau garda de corp se face pe baza atestatului eliberat in conditiile prevazute la art. 38 si a certificatului de cazier judiciar.

(2) 1 Conducatorii unitatilor prevazute la art. 2 alin. (1), care detin secrete de stat sau care desfasoara activitati de interes strategic, sunt obligati sa solicite si avizul Serviciului Roman de Informatii, pentru personalul angajat in vederea executarii serviciului de paza.

(3) Conducatorii unitatilor prevazute la art. 2 alin. (1) pot angaja pe durata determinata persoanele care indeplinesc conditiile prevazute la art. 36 lit. a) -c), dar nu mai mult de 3 luni si doar la prima angajare, cu scopul de a asigura perioada necesara pentru finalizarea procedurilor de angajare si de obtinere a atestatului profesional
...

Prin urmare, va puteti angaja si fara atestat , dar pe o durata de maxim 4luni.

In speta, nu constituie niciun avantaj faptul ca ati facut armata la termen redus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agent paza valsib valsib Buna seara, as dori sa stiu, pentru angajare ca agent de paza mai este necesar sa se faca cursul de specializare ? , daca persoana respectiva a facut stagiul ... (vezi toată discuția)
Muncitor necalificat angajat cu atributiuni de paznic andryzs andryzs Buna ziua O firma poate sa angajeze o persoana fara atestat pentru paza (cladire, curte) in functie de muncitor necalificat? Multumesc (vezi toată discuția)
Lege sau norme interne? panzarumitica panzarumitica Speta este urmatoarea: tanar 20 ani, in curs de calificare agent de securitate, se prezinta la un interviu pentru angajare in meseria in care se pregateste. ... (vezi toată discuția)