Incerc sa aflu un raspuns la o problema la care ma confrunt mai nou.
Tatal meu a primit in mostenire casa parinteasca unde a copilarit. El, impreuna cu cei 4 frati au fost de acord si au semnat un act ce se cheama partaj voluntar de mostenire, fiecare a primit cate ceva ( pamant ) iar tatal meu a suportat toate cheltuielile ca sa treaca casa pe numele lui.
Acum 5 ani tatal meu a decedat, deoarece casa este nelocuita am decis sa o vand dar unul dintre fratii lui nu este de acord si m-a amenintat ca ma da in judecata si desfiiteaza actul de partaj, eu neinformat despre acest lucru am tacut.
Este posibil asa ceva? mentionez ca pe casa nu s-au mai facut alte acte, mama doreste sa faca succesiunea ori pe ea, ori sa ma treaca direct pe mine. in cazul asta se mai poate desfiinta in instanta? costurile sunt mari in cazul in care se contesta in instanta?
ca sa vindem casa stiu ca este nevoie de succesiune dupa tata asta in cazul meu, dar face mama pe ea pana una alta, ea dorea sa treaca direct pe mine acum daca este posibil. pe mine ma interesa cel mai mult daca se poate desface actul de partaj voluntar care a fost incheiat pe casa (in alte cuvinte daca fratele a vorbit fara sa stie, sa ne faca sa ne razgandim asupra vanzarii ), in act este mentionata casa, terenuri si ce anume au primit fiecare frate in parte.
Nu se poate . Dezbateti succesiunea . Daca sunteți singurul copil nu Renunțați la succesiunea tatalui căci mama Dvs va veni in concurs la Moștenire cu frații tatalui dvs. Fie renunța mama Dvs la succesiunea tatalui Dvs rămânând singurul mostenitor al tatalui si pe cale de consecință singurul proprietar al acelui imobil care a aparținut numai tatalui, fie acceptati sindvs si mama Dvs si ramaneti coproprietari putând apoi vinde impreuna imobilul sau sa l partajati etc....
Nu, daca Dvs Renunțați la succesiune vor veni frații tatalui la succesiune impreuna cu mama Dvs. Asta in cazul in care sunteți singurul copil al tatalui. De aceea v am spus sa nu Renunțați la succesiunea tatalui.