avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestatie partaj voluntar mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestatie partaj voluntar mostenitor

Buna ziua

Incerc sa aflu un raspuns la o problema la care ma confrunt mai nou.
Tatal meu a primit in mostenire casa parinteasca unde a copilarit. El, impreuna cu cei 4 frati au fost de acord si au semnat un act ce se cheama partaj voluntar de mostenire, fiecare a primit cate ceva ( pamant ) iar tatal meu a suportat toate cheltuielile ca sa treaca casa pe numele lui.

Acum 5 ani tatal meu a decedat, deoarece casa este nelocuita am decis sa o vand dar unul dintre fratii lui nu este de acord si m-a amenintat ca ma da in judecata si desfiiteaza actul de partaj, eu neinformat despre acest lucru am tacut.

Este posibil asa ceva? mentionez ca pe casa nu s-au mai facut alte acte, mama doreste sa faca succesiunea ori pe ea, ori sa ma treaca direct pe mine. in cazul asta se mai poate desfiinta in instanta? costurile sunt mari in cazul in care se contesta in instanta?

Multumesc
ca sa vindem casa stiu ca este nevoie de succesiune dupa tata asta in cazul meu, dar face mama pe ea pana una alta, ea dorea sa treaca direct pe mine acum daca este posibil. pe mine ma interesa cel mai mult daca se poate desface actul de partaj voluntar care a fost incheiat pe casa (in alte cuvinte daca fratele a vorbit fara sa stie, sa ne faca sa ne razgandim asupra vanzarii ), in act este mentionata casa, terenuri si ce anume au primit fiecare frate in parte.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Februarie 2015
aioaneicezar, utilizator
Nu se poate . Dezbateti succesiunea . Daca sunteți singurul copil nu Renunțați la succesiunea tatalui căci mama Dvs va veni in concurs la Moștenire cu frații tatalui dvs. Fie renunța mama Dvs la succesiunea tatalui Dvs rămânând singurul mostenitor al tatalui si pe cale de consecință singurul proprietar al acelui imobil care a aparținut numai tatalui, fie acceptati sindvs si mama Dvs si ramaneti coproprietari putând apoi vinde impreuna imobilul sau sa l partajati etc....
ce a-ti vrut sa spuneti mai exact prin concurs la mostenire? trebuie semnatura din partea fratilor daca face mama succesiunea?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Februarie 2015
aioaneicezar, utilizator
Nu, daca Dvs Renunțați la succesiune vor veni frații tatalui la succesiune impreuna cu mama Dvs. Asta in cazul in care sunteți singurul copil al tatalui. De aceea v am spus sa nu Renunțați la succesiunea tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea sau donatia prin notariat musurois musurois Buna ziua, Tatal meu are 2 case, mama a decedat din 2008 dar nu s-a dezbatut succesiunea, iar noi suntem 3 copii. mentionez ca eu nu vreau nimic. Cum poate sa ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie cu "certificat de calitate de mostenitor" fify1 fify1 buna ziua, pot obtine o autorizatie de constructie, extindere casa, pe baza unui certificat de calitate de mostenitor? Deci este vorba de un certificat atestat ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori o lămurire referitoare la succesiune. mama ... Lazar_s Lazar_s Bună ziua. As dori o lămurire referitoare la succesiune. Mama mea a murit și tata s-a recăsătorit și locuiește cu actuala in Apartamentul părinților ... (vezi toată discuția)