avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa 1 de munca la CFR SA - infrastrctura
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa 1 de munca la CFR SA - infrastrctura

Inteleg ca problema recunoasterii grupei 1 de munca la CFR infrastructura, anterior datei de o1.o4.2001 pentru reducerea varstei de pensionare, la personalul ce se incadra si inainte de modificarea legislatie, se poate rezolva in instanta.
1) Va rog, confirmati sau infirmati cele de mai sus.
2) Pentru perioada cuprinsa intre 2001 - prezent se mai poate face ceva in vederea recunoasterii grupei (sau a conditiilor deosebite de munca)?
Cu respect, pentru toata munca depusa pe acest site, va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:51, 9 Iunie 2018
Probabil ca da, probabil ca nu ... nimeni nu poate da un verdict in ceea ce priveste sansele dvs in instanta.
Precedentul nu este aplicabil în justiția din România? În țară asta chiar nu mai poate funcționa nimic normal?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt anumite situatii în care hotărârea judecătorească este izvor de drept,si anume :
a) Deciziile în interesul legii și deciziile pronunțate de ICCJ - Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept
b) Hotărârile Curţii Europene a Drepturilor Omului și ale Curții de Justiție a UE
c) Deciziile Curţii Constituţionale
d) Hotărârile judecătoreşti ale instanţelor de contencios administrativ
[ link extern ] /
Eu nu cred ca deciziile ICCJ sunt izvor de drept.
Am mai multe cazuri pe decizia nr.11/2015.
Fac cunoscut doar pe ultimul caz:

Nr. unic (nr. format vechi) : 796/110/2017
Data inregistrarii 16.02.2017
Data ultimei modificari: 15.02.2018
Sectie: Secţia I civilă
Materie: Asigurări sociale
Obiect: obligaţie de a face
Stadiu procesual: Fond

Părţi
Nume Calitate parte
xxxxxx xxxxxx Reclamant
CASA JUDEŢEANĂ DE PENSII xxxxx Pârât

Şedinţe
13.11.2017
Ora estimata: 12:00
Complet: C5LM2bis
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite acţiunea. Obligă pârâta să emită o nouă decizie de revizuire cu luarea în considerare a unui stagiu complet de cotizare de 20 de ani, drepturile revizuite de pensie urmând a se acorda începând cu data de 13.02.2014. Executorie. Cu apel în 30 de zile de la comunicare, cererea de apel urmând a se depune la Tribunalul xxxxx. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 13.11.2017.
Document: Hotarâre 945/2017 13.11.2017

Nr. unic (nr. format vechi) : 796/110/2017
Data inregistrarii 15.02.2018
Data ultimei modificari: 08.06.2018
Sectie: Secţia I civilă
Materie: Asigurări sociale
Obiect: obligaţie de a face
Stadiu procesual: Apel

Părţi
Nume Calitate parte
xxxxxx xxxxxx Intimat Reclamant
CASA JUDEŢEANĂ DE PENSII xxxxx Apelant Pârât

Şedinţe
14.05.2018
Ora estimata: 9:00
Complet: A3
Tip solutie: Schimbat total
Solutia pe scurt: Admite apelul. Schimbă în tot sentinţa. Respinge ca nefondată acţiunea. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 14.05.2018.
Document: Hotarâre 497/2018 14.05.2018

Le cunosc pentru ca m-am ocupat personal de ele.

Citi mesajul meu si vedeti care decizii ale ICCJ sunt izvoare de drept... altfel spus, Deciziile în interesul legii și deciziile pronunțate de ICCJ - Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept
Ultima modificare: Vineri, 8 Iunie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Recalculare decizie pensie Radu Dan Radu Dan Ce sanse pot avea prin contastarea Deciziei 92/62/2018 data de Tribunalului Brasov de recalculare a Deciziei mele de pensionare nr 321010/08.08.2017 emisa de ... (vezi toată discuția)
Revizuire Decebal58 Decebal58 Am avut un dosar pe rol, unde am contestat un p.v. al politiei locale, am pierdut, s-a respins si apelul, am solicitat revizuirea dosarului, a fost admisa ... (vezi toată discuția)
Bună seara... informaţii generale nr. unic (nr. format vechi) ... Goregki Goregki Bună seara... Informaţii generale Nr. unic (nr. format vechi) : xxxxx/xxx/20xx/a1.2 Data inregistrarii xx.xx.xxxx Data ultimei modificari: ... (vezi toată discuția)