avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzatie de delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzatie de delapidare

Buna seara.Am lucrat la o firma importanta din tara pe postul sofer livrari,deci livram marfa clientilor.In octombrie 2014 am plecat de la ei fara sami dau demisia,luna aceasta in februarie mam trezit cu 2 politisti la usa cu o instiintare ca sunt acuzat de delapidare si pe data de 15 trebuie sa ma duc sa dau in scris.Ultimu client pe care lam livrat a fost marfa in valoare de 8500 lei unde pe factura scria depunere numerar,am fost la el am livrat marfa mia pus stampila pe copia facturi ca a preluat marfa si am plecat.Acum sa aud ca mia dat bani mie pe marfa si nu am predat bani la firma si de aceea sunt acuzat de delapidare.Eu stiu ca nu am luat nici un ban de la clientul acela,nu exista nici o hartie unde scrie ca am luat bani de la acest client si nici ca trebuia sa aduc bani de la acest client.Cand se elibera factura unde scria numerar ma anuntau ca trebuie sa aduc bani,dar aici nu mia zis nimeni sa aduc bani pe aceasta factura.Puteti sami spuneti ce pot face.Ar fi cuvantul meu impotriva cuvantului lor,alte dovezi solide nu am din cate am inteles sunt cam 5 reclamati depuse contra mea pe aceasta tema la politie.
Cel mai recent răspuns: crissstiana75 , utilizator 02:58, 11 Februarie 2015
S-a semnat sau nu de catre clienti?
Sa pus stampila firmei pe copie dar nu stiu daca are si semnatura.
Vedeti si daca a semnat cineva.
Stampila se poate pune dar nu inseamna neaparat ceva deoarece se pot face multe falsuri...
La semnat se poate stabili cine a semnat...
Nu mai tin minte daca a semnat,copia facturi este la firma unde am lucrat,problema e ca sunt acuzat ca am luat bani de la client si eu sunt sigur ca nam luat bani si nu am cum dovedi.
In conditiile in care el v-ar fi inmanat banii pe acea factura, dvs ar fi trebuit sa semnati de primire. Daca acea semnatura nu exista nu va faceti probleme. In cazul in care, cuvantul dvs este impotriva cuvantului celeilalte parti, "de regula" se procedeaza la aplicarea "indubio pro reo" - expresie folosită pentru a denumi regula potrivit căreia în caz de îndoială în legătură cu un anumit aspect al cauzei acea situaţie va fi interpretată în favoarea celui acuzat.
Ultima modificare: Luni, 9 Februarie 2015
ADRIAN CHELARU, Alte profesii

Alte discuții în legătură

Factura rosie lipsa GaneaCristian GaneaCristian Buna ziua, sant agent de vanzari la o firma si mi s a zis ca nu am adus factura rosie la firma, in urma acestei acuzatii neintemeiata si fara nici un temei ... (vezi toată discuția)
Marfa livrata, bani neincasati sandro73 sandro73 Buna ziua, am livrat o marfa unui client (PF), care a ales sa cumpere aceste bunuri printr-o firma. La lansarea comenzii s-a predat factura de avans si ... (vezi toată discuția)
Plati pfa si facturi MariaBalasa MariaBalasa Sunt, ca PFA, in situatia de a fi platita de firme ( SRL/ SA) diverse prin banca. Pentru platile efectuate emit factura si chitanta dupa ce am banii in cont ... (vezi toată discuția)