avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzatie de delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzatie de delapidare

Buna seara.Am lucrat la o firma importanta din tara pe postul sofer livrari,deci livram marfa clientilor.In octombrie 2014 am plecat de la ei fara sami dau demisia,luna aceasta in februarie mam trezit cu 2 politisti la usa cu o instiintare ca sunt acuzat de delapidare si pe data de 15 trebuie sa ma duc sa dau in scris.Ultimu client pe care lam livrat a fost marfa in valoare de 8500 lei unde pe factura scria depunere numerar,am fost la el am livrat marfa mia pus stampila pe copia facturi ca a preluat marfa si am plecat.Acum sa aud ca mia dat bani mie pe marfa si nu am predat bani la firma si de aceea sunt acuzat de delapidare.Eu stiu ca nu am luat nici un ban de la clientul acela,nu exista nici o hartie unde scrie ca am luat bani de la acest client si nici ca trebuia sa aduc bani de la acest client.Cand se elibera factura unde scria numerar ma anuntau ca trebuie sa aduc bani,dar aici nu mia zis nimeni sa aduc bani pe aceasta factura.Puteti sami spuneti ce pot face.Ar fi cuvantul meu impotriva cuvantului lor,alte dovezi solide nu am din cate am inteles sunt cam 5 reclamati depuse contra mea pe aceasta tema la politie.
Cel mai recent răspuns: crissstiana75 , utilizator 02:58, 11 Februarie 2015
Multumesc pt raspunsurile date,sa va dea d-zeu multa sanatate.
Daca va achita,dvs.trebuia sa-i eliberati chitanta! Achitarea unei facturi in numerar se face numai in baza unei chitante!Pt.a va putea acuza de delapidare,clientul ar trebui sa prezinte chitanta!
D-le avocat asa am vazut si eu acum pe net ca se da factura + chitanta cand se incaseaza bani.Problema e cand am mai dus marfa la firma lui si nu de 8500 lei,au fost valori duble chiar si triple nu eliberam nici o chitanta si nu numai la firma lui dar si la alte firme,cateodata luam eu bani dar fara sa eliberez eu chitanta,le dadeam factura imi stampila copia facturi ca sa pot dovedi ca am predat marfa si plecam,decand a venit politia di mia zis ca sunt faptuitor pt delapidare nu mai am somn,fumez ca naiba,o iau razna.Multumesc mult pt sfaturile date sa va dea sanatate d-zeu cat si familiei,cu respect.
Firma la care ati lucrat nu lucreaza corect,iar legal nu are ce va face,deoarece nu are cum sa demonstreze faptul ca ati incasat banii fara existenta chitantei!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura rosie lipsa GaneaCristian GaneaCristian Buna ziua, sant agent de vanzari la o firma si mi s a zis ca nu am adus factura rosie la firma, in urma acestei acuzatii neintemeiata si fara nici un temei ... (vezi toată discuția)
Marfa livrata, bani neincasati sandro73 sandro73 Buna ziua, am livrat o marfa unui client (PF), care a ales sa cumpere aceste bunuri printr-o firma. La lansarea comenzii s-a predat factura de avans si ... (vezi toată discuția)
Plati pfa si facturi MariaBalasa MariaBalasa Sunt, ca PFA, in situatia de a fi platita de firme ( SRL/ SA) diverse prin banca. Pentru platile efectuate emit factura si chitanta dupa ce am banii in cont ... (vezi toată discuția)