avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Cod CAEN neautorizat
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Cod CAEN neautorizat

Buna ziua,

Poate presta servicii de salubrizare o firma care are in Certificatul Constatator, la Activitati secundare, codurile CAEN 8121, 8122 si 8129 dar nu le are autorizate la terti conform art. 15 din legea 359/2004?
Ma intereseaza daca pot fi acceptate la licitatie ofertantii care se afla in situatia de mai sus.
Eu cred ca nu, dar nu stiu exact care este baza legala conform careia trebuie respinsi.
Unde scrie, mai precis, ca firmele pot desfasura NUMAI activitatile autorizate?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: creatza_70 , utilizator 15:32, 9 Februarie 2015
Trebuie autorizate la terti, la o licitatie va solicita certificat constatator. Se depune doar o cerere tip la registru dar tot cotata ca fiind o mentiune este si dureaza 5 zile
In certificatul constatator nu e autorizata la terti.

Am inteles ca daca daca nu e autorizata, e activitate ilicita, dar nu stiu exact articolul de lege care indica asta. Asta ma intereseaza de fapt. Unde scrie ca nu poate presta decat servicii autorizate?

Multi cred ca toate codurile alea CAEN pot fi folosite. Asta e problema.

Avand in vedere art. 3 din OUG 34/2006, la lit. r) spune: "operator economic - oricare furnizor de produse, prestator de servicii ori executant de lucrări - persoană fizică/juridică, de drept public sau privat, ori grup de astfel de persoane cu activitate în domeniul care oferă în mod licit pe piaţă produse, servicii şi/sau execuţie de lucrări;", oferta se respinge.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen neautorizat creatza_70 creatza_70 Buna ziua, Poate presta servicii de salubrizare o firma care are in Certificatul Constatator, la Activitati secundare, codurile CAEN 8121, 8122 si 8129 dar ... (vezi toată discuția)
Cod caen pentru desfundare canale andreea20ro andreea20ro buna ziua,CU ce coduri CAEN se poate desfasura o activitate de desfundare canale? multumesc frumos (vezi toată discuția)
Codificare corecta? ypo ypo Avem un srl cu activitati cod caen:4778-comert cu amanuntul al altor bunuri noi in magazine specializate.Vrem sa vindem tevi,filtre unei alte firme,si marfa o ... (vezi toată discuția)