avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept la mostenire

am si eu o intrebare tatal meu a decedat a mai ramas mama iar acum am aflat ca parintii mei au intocmit cu fratele meu un contract de intretinere cu drept de uzufruct viager .Acest act a fost facut in urma cu 15 ani dar nu a fost respectat pentru ca in tot acest timp parintii mei s au intretinut singuri inclusiv inmormantarea tatalui meu a fost suportata de mama,As dorii sa mi spuneti daca in aceste conditii acest act poate fii atacat de mine in istanta?
Cel mai recent răspuns: mary222 , utilizator 14:01, 11 Februarie 2015
Sigur ca puteti sa-l atacati!
Daca aveti martori (sau orice fel de probe!) care sa sustina cele afirmate de d-voastra, aveti sanse mari sa anulati in instanta acel act.
Atentie sa nu iesiti din termenul de 1 an de la data decesului pt. a accepta succesiunea!
Daca nu a trecut 1 an, mergeti la un birou notarial si acceptati succesiunea, costa pana-n 50 de lei.
Va explica notarul despre ce-i vorba.
Si ganditi-va sa va angajati un avocat, singura nu va veti descurca.
tatal meu a decedat acum iar notarul care a intocmit actele spune ca nu poate fii atacat si ca doar parintii mei ar fii putut face asta,dar mie nu mi se pare corect sa beneficieze el de tot fara sa fii contribuit cu ceva la intretinerea parintilor mei ,pt ca la fel ca si el i am ajutat pe parinti in treburile gospodaresti
Nu cred ca v-a spus notarul ca actul nu poate fi atacat!
Orice act poate fi atacat, accesul la justitie e liber (sau era, pana a venit dottore cu oug 80/2013).
Cand a decedat tatal d-voastra? Luna/anul.
1 februarie anul acesta
si notarul a spus ca degeaba il atac pt ca nu o sa castig nimic

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere lavih lavih Buna ziua! Parintii, vor sa-mi dea prin contract de intretinere un apartament.Avand in vedere ca,mai am un frate ,dupa decesul parintilor sau a unuia dintre ... (vezi toată discuția)
Contractul de intretinere cu drept de uzufruct viager poate fi atacat? elyelena elyelena buna ziua.parintii mei mi-au facut contract de intretinere cu drept de uzufruct viager unei case si unui teren.in tot timpul cat au fost in viata mi-am ... (vezi toată discuția)
Testamentul unei persoane fără copii. este aceasta varianta cea mai avantajoasă pentru testator și beneficiar? ContSters454169 ContSters454169 Buna ziua ,imi puteti spune daca o persoana singura ,fara copii poate lasa mostenire tot ce are prin testament unei alte persoane care se ofera sa ajute in ... (vezi toată discuția)