avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrare constructie in legalitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrare constructie in legalitate

Buna ziua. Am un teren trecut in CF pasune la care am facut dosarul pt.PUZ dar nu s-a aprobat dosarul deoarece nu am avut 10.000 MP. Intre timp a expirat toate avizele. Cer este ca atunci cand am inceput sa fac PUZ mi-a spus Arhitecta care sa ocupat ca nu ar trebuii sa dureze mai mult de 6 luni, in acest caz mi-am cumparat matreialele si am inceput sa ridic o casa. Acum este la stadiul final. Ca sa incerc sa intru din nou in legalitate deoarece am inteles ca s-a scos legea cu aceei 10.000 mt patrati minim pentru PUZ, am vrut sa scot un nou Certificat de urbanism, unde am fost refuzat deoarece am inceput sa construiesc. Mi-a venit o instintare sa merg la Urbanism in 48 de ore.' Va rog sa imi dati un raspuns ca sunt disperat in acest moment, imi e teama sa nu vina sa imi derame constructia. Mentionez ca totusi primaria m-a luat in evidenta si platesc si impozit de cativa ani. Ma poate ajuta asta la ceva.?
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 01:05, 11 Februarie 2015
Pai daca sunte-ti inscris la taxe si impozite ce doreste Urbanismul?
Ar fi bine sa face-ti actele de Cadastru Intabulare si tot ce tine de intrarea in legalitate a constructiei, in mod normal stiam ca daca timp de 2ani nu au facut alt demer cei din Primarie se poate trece la faza de finalizare a documentatiei pt. locuinta. Daca a fost construit fara proiect e posibil sa aveti ceva de furca deoarece trebuiesc facute ceva teste de rezistenta si analiza a constructiei.
Mult succes.
Multumesc.
Maine o sa merg la Urbanism in Brasov cu dovada ca am platit impozit.
Dar nici nu stiu cum sa spun exact.
Pentru ca daca imi cere sa fac si Plan Urbanistic Zonal este nasol deoarece pentru Pasune nu prea se poate.
Asa o sa fac merg si le spun ca platesc impozit primariiei de catva ani si vreau sa finalizez documentatia pentru a aparea si In extrasul CF.

Sau sa zic ca este o anexa, unde stau oile gen saivan. Se vede pe google earth.
cititi bine si pe chitanta de la Primarie ce tip de impozit va incaseaza? ce scrie pe chitanta? in mod normal scrie teren...mp? locuinta...mp ?=valoare impozit incasat sau de plata X lei. Ce tip de ROL FISCAL au deschis pe numele dumneavoastra sau ce modificari au adus la ROLUL vechi unde figura pasune.
Scrie nr rol nominal unic 1295
Impozit pe constructii persoane fizice 07.2A.01.01 de plata 128.00 Ron
Impozit pentru terenuri persoane fizice 07.2A.01.01 de plata 9.00 Ro.
Impozit teren Extravilan 07.2A.01.01 de plata 8 Ron
Am si nr de casa alocat dar nu este trecut pe chitanta in care am platit impozit.
Mentionez ca si pentru a bransamentul electric am scos de la primarie o adeverinta ca am casa mai vechie de 5 ani.(asta ca act de proprietate)

Alte discuții în legătură

Cum poate intra in legalitate o constructie de cativa ani facuta fara autorizatie? ContSters284640 ContSters284640 buna ziua, daca poate cineva sa imi raspunda la o intrebare, parintii mei sunt mostenitorii casei bunicii mele,aceasta a construit langa casa alte doua camere ... (vezi toată discuția)
Cum pot totusi face intabularea? Stoiancornel Stoiancornel Buna tuturor specialistilor in ale legislatiei! In 1991 am obtinut Certif de Urbanism/Aut de ctie. Am realizat o extindere la locuinta dar am construit pe ... (vezi toată discuția)
anexa la casa ContSters277797 ContSters277797 Buna ziua, am doua nelamuriri cu privire la impunerea si intabularea unei anexe la o casa, anexa construita in 2006 si dobandita prin PVC in 2007 1. conform ... (vezi toată discuția)