avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrare constructie in legalitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrare constructie in legalitate

Buna ziua. Am un teren trecut in CF pasune la care am facut dosarul pt.PUZ dar nu s-a aprobat dosarul deoarece nu am avut 10.000 MP. Intre timp a expirat toate avizele. Cer este ca atunci cand am inceput sa fac PUZ mi-a spus Arhitecta care sa ocupat ca nu ar trebuii sa dureze mai mult de 6 luni, in acest caz mi-am cumparat matreialele si am inceput sa ridic o casa. Acum este la stadiul final. Ca sa incerc sa intru din nou in legalitate deoarece am inteles ca s-a scos legea cu aceei 10.000 mt patrati minim pentru PUZ, am vrut sa scot un nou Certificat de urbanism, unde am fost refuzat deoarece am inceput sa construiesc. Mi-a venit o instintare sa merg la Urbanism in 48 de ore.' Va rog sa imi dati un raspuns ca sunt disperat in acest moment, imi e teama sa nu vina sa imi derame constructia. Mentionez ca totusi primaria m-a luat in evidenta si platesc si impozit de cativa ani. Ma poate ajuta asta la ceva.?
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 01:05, 11 Februarie 2015
E posibil sa fi gresit anul, cred ca este vorba despre constructiile edificate inainte de 2001. Dati o cautare pe google si sigur gasiti legea, a suferit si multe modificari ulterioare, in 2014 ultima. Cand am timp caut si eu. Eu acum am actele pt o constuctie fara autorizatie din 1997 la cadastru, sper sa iasa ok, va tin la curent.
Am gasit, este vorba de anul 2001 intr-adevar, imi pare tare rau daca v-am dat sperante in cazul in care d-voastra este edificata ulterior anului 2001 :

"Modificari importante privind inscrierea imobilelor in Cartea Funciara
Cartea-Funciara
Modificari importante privind inscrierea imobilelor in Cartea Funciara
In Monitorul Oficial al Romaniei nr. 246, din 29 aprilie 2013, a fost publicata Legea nr. 127/2013 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 121/2011 pentru modificarea si completarea unor acte normative.

Prin acest act normativ, printre altele, se aduc anumite modificari importante cu privire la conditiile de inscriere in Cartea Funciara a imobilelor, dupa cum urmeaza:

1) Inscrierea constructiilor realizate fara autorizatie de construire

Prin actul normativ mentionat se modifica Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii. Astfel, in ceea ce priveste constructiile realizate inainte de 1 august 2001, fara autorizatie de construire sau cu nerespectarea prevederilor acesteia, se stabileste ca acestea se intabuleaza in baza certificatului de atestare fiscala prin care se atesta achitarea tuturor obligatiilor fiscale de plata datorate autoritatii administratiei publice locale in a carei raza se afla situata constructia, precum si a documentatiei cadastrale.

In cazul in care constructiile nu sunt inregistrate la autoritatea administratiei publice locale competente, acestea se inregistreaza daca se achita impozitul aferent pe ultimii 5 ani anteriori depunerii declaratiei fiscale, inclusiv pentru anul in curs.

Contribuabilii care depun declaratia fiscala la autoritatea administratiei publice locale competente potrivit specificatiilor de mai sus si care efectueaza plata in termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a noii legi nu datoreaza obligatii fiscale accesorii".

Ultima modificare: Miercuri, 11 Februarie 2015
Cris1971, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate intra in legalitate o constructie de cativa ani facuta fara autorizatie? ContSters284640 ContSters284640 buna ziua, daca poate cineva sa imi raspunda la o intrebare, parintii mei sunt mostenitorii casei bunicii mele,aceasta a construit langa casa alte doua camere ... (vezi toată discuția)
Cum pot totusi face intabularea? Stoiancornel Stoiancornel Buna tuturor specialistilor in ale legislatiei! In 1991 am obtinut Certif de Urbanism/Aut de ctie. Am realizat o extindere la locuinta dar am construit pe ... (vezi toată discuția)
anexa la casa ContSters277797 ContSters277797 Buna ziua, am doua nelamuriri cu privire la impunerea si intabularea unei anexe la o casa, anexa construita in 2006 si dobandita prin PVC in 2007 1. conform ... (vezi toată discuția)