avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incadrare fapta. Infractiune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incadrare fapta. Infractiune?

Buna ziua! As dori sa ma ajutati, daca se poate, cu incadrarea unei fapte. In special as dori sa stiu daca poate constitui temei pentru comiterea unei infractiuni. Cum poate fi calificata fapta a doua persoane care intretin relatii sexuale intr-o masina aflata intr-un camp? Mentionez ca acest camp este situat la marginea orasului, faptele se intampla in timpul noptii si nu exista persoane in jur. Terenul pare a fi proprietate privata, avand in vedere ca pe acesta exista o cultura de varza care este ingrijita. Terenul nu este ingradit, insa dispune de un drum batatorit, unde nu este plantat nimic, acela fiind si locul unde se desfasoara faptele. Avand in vedere aceste circumstante, se poate retine ultrajul impotriva bunelor moravuri sau o alta infractiune privitoare la viata sexuala sau proprietatea privata?
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 19:00, 10 Februarie 2015
Pentru a fi vorba despre infracțiunea de ultraj contra bunelor moravuri, ar trebui ca fapta să se fi săvârșit într-un loc public.
Codul penal ne explică înțelesul noțiunii de loc public astfel:
Dispoziţii comune
Art. 184
Faptă săvârşită în public
Fapta se consideră săvârşită în public atunci când a fost comisă:
a) într-un loc care prin natura sau destinaţia lui este totdeauna accesibil publicului, chiar dacă nu este prezentă nicio persoană;
b) în orice alt loc accesibil publicului, dacă sunt de faţă două sau mai multe persoane;
c) într-un loc neaccesibil publicului, însă cu intenţia ca fapta să fie auzită sau văzută şi dacă acest rezultat s-a produs faţă de două sau mai multe persoane;
d) într-o adunare sau reuniune de mai multe persoane, cu excepţia reuniunilor care pot fi considerate că au caracter de familie, datorită naturii relaţiilor dintre persoanele participante.
Din descrierea dvs. nu prea pare a fi totuși vorba despre un loc public, era noapte și nu prea putea trece cineva pe acolo la acea oră.
Contează și aceste aspecte.
Interesant este dacă este o faptă ipotetică sau chiar reală? Dacă este reală, s-a sesizat cineva sau doar exită temeri în acest sens?
Cât privește comiterea vreunei infracțiuni privind proprietatea privată, nu aș vedea vreo atingere adusă proprietății prin acea faptă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este gradinita considerata loc public? ATM ATM Am o mare nedumerire, daca gradinitele de stat sunt considerate a fi locuri publice. Din cate stiu eu, locurile publice sunt locurile in care are acces toata ... (vezi toată discuția)
Furt in afara unui bar - furt in loc public? florinflori florinflori Se considere ca furtul comis in afara unui bar, la o apropiere mica de bar, este comis intr-un loc public? adica intarea in bar este accesibila publicului si ... (vezi toată discuția)
Perversiunea sexuala cand e contraventie si cand e fapta penala oanutza oanutza Buna ziua! Cu respect as dori sa adresez aceasta intrebare unui avocat care poate sa imi raspunda concret. Sunt o persoana mai \"deosebita\" pozitiv sau ... (vezi toată discuția)