LIVE, ACUM (319 PARTICIPANȚI) Formarea angajaților și responsabilitățile SSM ale angajatorului: Cum să te conformezi efectiv și să eviți sancțiunile ITM Accesează live evenimentul
Buna ziua,
Am si eu nevoie de o informatie va rog din suflet, este vb de o casa a bunicilor mei decedati amandoi, bunica in 1992 iar bunicul in 1996, acestia au avut trei copii, doua fete si un baiat.
Baiatul lor a fost tatal meu si a murit cu mult inaintea bunicilor, respectiv in anul 1982.
Dupa moartea bunicului matusile au facut succesiune declarand ca sunt singurele mostenitoare si nu exista urmasi ai tatalui meu.
Eu am facut o sesizare la procuratura asupra acestui fapt, a urmat un proces penal in urma caruia a fost anulat actul de mostenitor facut de matusi si au fost si pedespsite pentru falsul in declaratii cu amenda penala si pedeapsa cu inchisoarea dar cu suspendare.
De atunci au trecut 10 ani , timp in care am tot incercat sa vb cu ele si sa luam o decizie corecta, nu s a putut face nimic, iar acum au pus casa la vanzare folosindu se banuiesc de acelasi act fara valoare sau probabil li s a eliberat un alt act de mostenitor fals.
Intrebarea mea este, daca mai pot face ceva in aceasta situatie, daca ma pot scoate straina de mostenire desi ele au facut un fals astfel excluzandu ma total, desi eu am fost pe la casa respectiva si la inmormantarile bunicilor?
As putea solicita punerea unui sechestru asigurator prin procuratura?
Sfatuiti ma , va rog,ce as putea face in momentul de fatza?
Va multumesc anticipat.
Izabela
Presupun ca odata cu anularea certificatului de mostenitor instanta a dispus eliberarea unui nou certificat, conform cu realitatea. Nu pot spune mai mult deoarece nu cunosc continutul sentintei.
Va puteti adresa instantei civile printr-o actiune in imparteala, cerand fie atribuirea casei mostenite, fie vanzarea ei si impartirea pretului.
Parchetul nu are deocamdata competenta in acest caz deoarece nu s-a savarsit nicio infractiune, intentia matusilor de a vinde neputand fi considerata fapta penala.
Daca nu s-a dispus si eliberarea unui nou certificat de mostenitor prin aceea sentinta penala , aveti posibilitatea sa va adresati instantei de judecata solicitand partajul succesoral...
buna ziua ,
daca pe cale amiabila nu merge ,adresati/va instantei de judecata pentru partajarea bunurilor ramase de pe urma bunicilor si faceti dovada cu acte ca si tatal este mostentior si veniti la mostenire prin reprezentarea tatalui predecedat cu acte si depuneti si acea sentinta penala prin care a fost anulat certificatul de mostenitor .
succes
Recurs fond funciar
capucino
Buna seara. Am o problema personala cu un teren care a fost mostenire dupa un unchi. COncubina acestuia prin masinatiunilr notarului de stat a reusit sa faca ... (vezi toată discuția)