avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Sponsorizare/donatie pentru un ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Sponsorizare/donatie pentru un ong

in ce conditii se poate sponsoriza sau face o donatie catre un ONG care are ca si asociati primariile unor comune. mentionez ca operatorii economici de pe raza comunelor asociati ong-ului au avut mai mult sau mai putin colaborari cu primaria, prin diferite contracte de lucrari/prestari servicii. ONG ul este un punct de lucru smurd, cu 13 paramedici angajati.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:18, 11 Februarie 2015
Persoana fizica care are un contract de munca valabil cu formularul 230 sau are venituri impozitate pe declaratia 200, poate directiona 2% catre respectivul ong.
O societate comerciala cu capital privat si platitoare de impozit pe profit, poate sponsoriza pe contract de sponsorizare, atat in numerar dar si in natura (bunuri). Nu stiu amanunte pentru firmele in care statul detine o anumita participatie.
Nu are importanta daca firma cu capital privat a avut sau nu alte relatii comerciale cu primaria iar primaria e membru in acel ong.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare ong mibas mibas Salut. la mine la serviciu (la stat) liderul de sindicat vrea sa faca un ong si bani donati sa fie folositi ca ajutoare sociale intre colegi. Se poate asa ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare ong angajat GeorgianaF GeorgianaF Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea nelamurire deoarece in legea 32/1994 nu este evidentiat acest punct. O societate poate sponsorizare ONG-ul ... (vezi toată discuția)
Acord parteneriat apopescu77 apopescu77 Buna ziua, un ong poate incheia un acord de parteneriat cu o societate comerciala prin care ong-ul sa puna la dispozitia societatii voluntari care sa tina ... (vezi toată discuția)