Buna ziua,
doresc sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Sotia mea a nascut in data de 03.03.2009, este studenta (nu a lucrat si nu lucreaza niciunde), an terminal la medicina si nu a beneficiat de niciun concediu pre- , post-, sau alte forme. Stiti cum este in facultate, ai lipsit, recuperezi. Nu se mai poate, repeti anul, mai ales la Stomatologie. Am depus dosarele de alocatie si indemnizatie in cel mai scurt timp posibil (m-am incadrat in cele 60 zile) si am asteptat banii. Adica 85% din venitul mediu net al meu, deoarece eu (tatal) am intrat in CIC si alocatia de 200 ron. Astazi, 14.06.2009, inca nu am vazut niciun ban de la stat, cu toate ca legea spune altfel (luna urmatoare datei aprobarii dosarului!!!!). M-am interesat la DMPS Timis si mi s-a spus ca ii voi primi in iulie (adica noi nu mancam 4 luni de zile pana catadicsesc sa ne dea banii ???) si retroactiv, DAR !!!!! data de incepere a calculului este data de 15.04.2009, adica la 42 zile de la nastere, deoarece statul considera ca sotia mea - studenta, a beneficiat de lauzie (42 zile) si nu imi acorda din data nasterii copilului. Nici indemnizatia! Nici alocatia! Spuneti-mi, este normal ? Mie nu mi se pare normal, ca asta inseamna ca familia mea nu mananca 42 zile. Indemnizatia de 200 ron de ce nu se primeste din data nasterii copilului? De ce si aceasta se calculeaza din data de 15.04.2009, adica dupa 42 zile de la nastere? La salariul meu, consider ca statul m-a privat de cca 1000 euro in aceasta perioada. Doresc un raspuns clar, bazat pe lege, daca se poate. Va multumesc! Florin
Cel mai recent răspuns:
westkontakt , utilizator
23:41, 14 Iunie 2009