avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Instanta a gresit, ce trebuie sa fac
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Instanta a gresit, ce trebuie sa fac

Buna seara . Am avut a doua infatisare in care am rugat instanta sa trimita adresa unor banci pt aflarea reala a unui depozit al decedatului a carei succesiune o dezbatem . Instanta in loc sa ceara extras de cont de la data decesului , a cerut extras de la data actuala . Decesul survenind in 2012 , deci pana acum banii au putut fi scosi cu cardul , unul din mostenitori stiind PIN-ul. Se mai poate indrepta aceasta situatie ?
Cel mai recent răspuns: MaryGafita , utilizator 13:07, 15 Februarie 2015
Chiar daca banii au fost scosi cu cardul, contul nu s-a putut inchide intrucat asta este atributul titularului sau mostenitorilor in temeiul unui act de succesiune. Care este mai exact situatia succesiunii dezbatute, sunteti la prima dezbatere sau contestati o succesiune deja dezbatuta?
Solicitati ca instanta sa refaca adresa catre banci solicitand soldul contului la data decesului, precum si soldul la zi.

Formulati cererea in scris.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Februarie 2015
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
Mostenitorii se pot duce cu certificatul de mostenitor direct la banca si sa ceara un extras de cont, asta daca stiu banca. Daca nu luati toate bancile la rand.
Certificatul de mostenitor nu se obtine dupa dezbaterea succesiunii? Atunci, nu e prea tarziu sa mearga la banca/banci cu el ? Va urma un proces etc. ori daca obtin extrasele la succesiune este mult mai simplu.
Din cate stiu intai se obtine certificatul de mostenitor apoi se imparte. Cel mai sigur mergeti la un notar. El va indruma cel mai bine.

Alte discuții în legătură

Informatii bancare in calitate de mostenitor legal 20Bogdan 20Bogdan Buna ziua . Inainte de a face succesiunea la notar am fost personal la mai mute banci si am depus cereri pe care le-am primit de la notar inclusiv notarul ... (vezi toată discuția)
Succesiune cont bancar Adina_h Adina_h Buna seara,as dori sa stiu daca este necesar sa ma adresez instantei pt obtinerea unui extras de cont.Bunica mea a decedat anul trecut.S-a dezbatut ... (vezi toată discuția)
Cont bancar persoana decedata mihai3434 mihai3434 Buna ziua Recent a decedat tatal meu si vrem sa facem succesiunea. Fratele meu stia de existenta unui cont bancar. Am inteles ca notarul poate trimite cereri ... (vezi toată discuția)