avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cedare bunuri comune celuilalt sot
Discuție deschisă în Executare silită

Cedare bunuri comune celuilalt sot

As vrea sa stiu daca pot ceda partea mea de proprietate a apartamentului comun, cumpărat de noi după căsătorie, la care suntem coproprietari, pe cale notariala, fara a mai avea ulterior consecinte juridice sau de alta natura. Daca nu, cum se poate face acest lucru si care e procedura?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 15:59, 12 Februarie 2015
Nu. Din aceasta cauza am precizat: o eventuala executare. Este ca si o măsură de siguranță pentru mine. Sa ma asigur ca nu pot fi executat.
Adică fraudarea creditorilor.
O faceți degeaba, actul poate fi revocat.
Și dacă nu ar fi, tot e păguboasă varianta asta- va improprietariti soția, iar dvs rămâneți fără partea dvs din bun și în continuare dator.
Ce datorie aveți, către cine, de cat și de când?
O singură precizare timidă. Actul nu este anulat ci declarat inopozabil față de creditorul care introduce acțiune revocatorie.
Adică tot un fel de anulare a actului, in cele din urma...,nu?
Exista vreo alta procedura, soluție, de a rezolva legal aceasta situație?
Către o banca. Total credit=19500 euro. Rămas de plata=9700 euro. Perioada scadenta=mai 2018.
Deocamdată sint in impas cu plata. Ce alta soluție îmi puteți oferi? Am discutat la notar si soluția expusa de mine mai sus, a fost agreata, acceptata, posibila si legala, pentru evitarea executării.
Daca era de frauda o făceam de la început, nu credeți? Nu mai plăteam jumătate din credit, timp de 7 ani, ca apoi sa trag o "teapa". Pur si simplu, am probleme cu banii, cu serviciul si din aceasta cauza nu mai pot plati. ...Cel putin momentan.
Si nici nu stiu clar daca o sa pot reveni cu plata la zi, pentru ca, după cum stiti, datoriile (rata) se tot adaugă...
De asta va întreb, daca exista vreo soluție legala in acest sens, pentru a evita o eventuala executare.
Mulțumesc.
Ultima modificare: Joi, 12 Februarie 2015
gi-jane2, moderator
Sigur ca a fost acceptata, notarul încheie un partaj și își ia banii pt asta.
Ar fi o soluție, sa găsiți cumpărător pt casa, sa vindeți și sa achitați creditu, sau sa continuati cu ratele locuind într-o casa mai mica.
Oricum ar fi, veți plăti într-un fel sau în altul acest credit, prin poprire pe salariu..tot va găsesc, poate primiti o moștenire..

Alte discuții în legătură

Separatie matrimoniala in timpul casatoriei george_adc george_adc Buna ziua. As dori sa stiu daca pot opta pentru noul regim matrimonial descris in codul civil, eu fiind casatorit de 10 ani. Mentionez ca vrem sa cumparam un ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru a ''fenta'' banca ionut_daniel ionut_daniel am un credit la Banca....problema este ca am niste bunuri pe numele meu...dak le vand unui apropiat (nu este ruda cu mine), in perioada cand nu mai platesc ... (vezi toată discuția)
Rugaminte lamurire executare silita tiby1 tiby1 Eu si cu fosta sotie de care am terminat recent divortul, am contactat (in timpul casatoriei) un credit de 50.000 ron de la banca. Titular de contract sunt eu ... (vezi toată discuția)