avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cumparare masina noua din Ungaria
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cumparare masina noua din Ungaria

Buna ziua,am cumparat o masina noua din Ungaria,factura fiind fara tva-persoana fizica.Tva-ul trebuie platit in Romania pana in 20 a lunii urmatoare?Trebuie depusa si d301 la finante pt pers fizica?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 16:17, 12 Februarie 2015
Daca ati achizitionat masina in calitate de persoana fizica, nu aveti cum sa recuperati valoarea TVA-ului.
da, se plateste TVA prin depunerea formularului 301 pana pe data de 25 a lunii urmatoare celei in care s-a achizitionat autovehiculul.
fara plata TVA nu se poate inmatricula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formularele 301 / 390 rtm_trans rtm_trans Buna ziua. As avea si eu o intrebare legata de depunerea formularelor 390 si 301. Am incercat sa ma lamuresc intreband diverse persoane care au tangenta cu ... (vezi toată discuția)
Achiziitii intracomunitare srl-d luizaradoi luizaradoi Am un SRL-D neplatitoare de tva si doresc sa achizitionez o masina autoutilitara noua din Bulgaria. Dealerul auto de la care voi cumpara a acceptat sa imi ... (vezi toată discuția)
Tva achizitii masini second hand Dl_Sandu Dl_Sandu Un I.I. neplatitor de TVA achizitionez masini second hand din UE .Sunt obligat sa ma inregistrez ca platitor TVA pentru achizitia si vanzarea de masini ? ... (vezi toată discuția)