avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce trebuie sa fac ca sa obtin custodia fetitei mele?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce trebuie sa fac ca sa obtin custodia fetitei mele?

buna ziua,
in data de 20.09.2012 am divortat cu custodie comuna asupra copilului. Eu am un an de cand locuiesc in Suedia iar copilul este de 6 luni cu mine. ce trebuie sa fac ca sa obtin custodia fetitei deoarece de fiecare data cand trebuie sa ma intorc cu fetita am nevoie de procura de la tatal acesteia iar el nu prea este in tara.Se poate incheia la notar vreun act prin care el sa imi cedeze custodia?
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 18:33, 12 Februarie 2015
Nu este de competența notarului acest aspect.Instanța de tutelă trebuie să aprobe o astfel de înțelegere.Înțelegerea o puteți face la mediator, însă va fi supusă aprobării instanței de tutelă , iar aprobarea sau nu se vas face în funcție de interesul superior al minorului.
multumesc!
Autaoritatea parinteasca se dobandeste odata cu nasterea copilului,de aceea in NCPC este instituita ca fiind regula de drept comun.Autoritatea parinteasca poate sa fie acordata in favoarea unui singur parinte doar pentru sitatii exceptionale.Chiar daca va intelegeti cu sorul si acesta cere sa renunte la autoritatea parinteasca tocmai pentru acest impediment cu privire la acordul lui,nu se va acorda de catre instanta deoarece in momentul in care ai un copil nu mai poti renunta la luarea unor decizii in ceea il priveste.
sau ati putea sa vorbiti cu tatal sa va dea cate o declaratie de acord in fiecare an, valabila un an, pentru calatoria in Suedia.
Dar daca d-na solicita AP exclusiva, vb cu tatal copilului si acesta nu se prezinta deloc in instanta, n-o poate obt?
Instanta a stabilit domiciliul copilului in Suedia? Daca da, va mai este solicitat acordul tatalui?

Alte discuții în legătură

Se poate obține și exercita autoritatea părintească exclusivă prin acord notarial? Bradescu.ruxandra Bradescu.ruxandra Buna sunt in concubinaj si tatal copilului a recunoscut copilul in certificat.. Acum nu ne mai intelegem.. Tatal a acceptat sa imi dea custodia completa a ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa obtin custodia exclusiva prin plan parental incheiat la mediator simi79 simi79 Buna seara Din concnubinaj rezultat un copilas ,dorim sa incheiem sa un plan parental in care suntem deacord comun sa obtina Mama custodie exclusiva, in acest ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara copil si custodie Beeank Beeank Am un copil de 4 ani. Pana acum am locuit impreuna cu tatal ei si am functionat toti 3 ca o familie, dar nu am avut niciodata acte de casatorie. Copilul are in ... (vezi toată discuția)