avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce trebuie sa fac ca sa obtin custodia fetitei mele?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce trebuie sa fac ca sa obtin custodia fetitei mele?

buna ziua,
in data de 20.09.2012 am divortat cu custodie comuna asupra copilului. Eu am un an de cand locuiesc in Suedia iar copilul este de 6 luni cu mine. ce trebuie sa fac ca sa obtin custodia fetitei deoarece de fiecare data cand trebuie sa ma intorc cu fetita am nevoie de procura de la tatal acesteia iar el nu prea este in tara.Se poate incheia la notar vreun act prin care el sa imi cedeze custodia?
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 18:33, 12 Februarie 2015
Stimata dna Angela,
nici vorba!
va rog cititi :L257/2013 art 31: "Un parinte nu poate renunta la autoritatea parinteasca, dar se poate intelege cu celalalt parinte cu privire la modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, in conditiile art. 506 din Codul civil. :"Cu încuviinţarea instanţei de tutelă părinţii se pot înţelege cu privire la exercitarea autorităţii părinteşti sau cu privire la luarea unei măsuri de protecţie a copilului, dacă este respectat interesul superior al acestuia. Ascultarea copilului este obligatorie, dispoziţiile art. 264 fiind aplicabile".

Prin urmare: va puteti intelege cu tatal copilului si la notar/mediator/avocat. "intelegere/acordul de mediere/tranzactia" pot fi sau nu incuviintate ulterior de catre instanta, fara administrare probatoriu! chiar si la un singur termen.
Exercitand exclusiv autoritatea parinteasca puteti circula liber ca pasarea cerului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate obține și exercita autoritatea părintească exclusivă prin acord notarial? Bradescu.ruxandra Bradescu.ruxandra Buna sunt in concubinaj si tatal copilului a recunoscut copilul in certificat.. Acum nu ne mai intelegem.. Tatal a acceptat sa imi dea custodia completa a ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa obtin custodia exclusiva prin plan parental incheiat la mediator simi79 simi79 Buna seara Din concnubinaj rezultat un copilas ,dorim sa incheiem sa un plan parental in care suntem deacord comun sa obtina Mama custodie exclusiva, in acest ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara copil si custodie Beeank Beeank Am un copil de 4 ani. Pana acum am locuit impreuna cu tatal ei si am functionat toti 3 ca o familie, dar nu am avut niciodata acte de casatorie. Copilul are in ... (vezi toată discuția)