avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copil minor in custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copil minor in custodie

baietelul meu in varsta de trei ani are domiciliul stabilit la mama (nu exista hotatare judecatoreasca)copilului unde locuieste si bunica din partea mamei. Bunica este pensionata -cardiopatie ischemica-cu numeroase internari in urma unor crize specifice acestei boli.Copilul este lasat de mama lui in grija bunicii zilnic plecand la serviciu. De curand a avut o noua criza (era singura acasa !)in urma careia a fost internata de urgenta (ambulanta )
Do resc sa stiu daca bunica poate fi considerata ca si persoana in grija careia copilul poate fi in deplina siguranta avnd in veedere simptomatologia acestei boli si daca imi este de folos in intentia mea de a cere prin instanta domiciliul copilului la mine.

va multumesc





















0
Cel mai recent răspuns: nicolas111 , utilizator 11:39, 27 Februarie 2015
Cu cine va sta copilul la d-voastra cand ve-ti fi la servici.
Nu este suficient diagnosticul, trebuie sa probati si incapacitatea propriu zisa de a supraveghea copilul si starea de pericol permanent creata.
Eu nu doresc sa obtin domiciliul copilului la copilului la mine si...doar atata,gandind ca mai departe "vad eu cum ma descurc" ! Intentia mea este de a ma ocupa de educatia si dezvoltarea lui fizica,intelectuala,a unui psihic echilibrat in mod responsabil.Gradinita si scoala peste drum sau chiar langa locul unde imi desfasor activitatea si unde l-as putea inscrie.Am pleca impreuna dimineata si ne-am intoarce impreuna acasa.Pe perioada vacantelor,cand nu ar coincide cu concediul meu as apela la serviciile unei bone.Sunt partener in firma alaturi de fratele si sora mea si administrator,ceea ce-mi ofera anumite privilegii.

multumesc
Din punctul meu de vedere,"incapacitatea propiu zisa"ar trebui sa fie reflectata tocmai de simpatologia acestei afectiuni cardiace.Cardiopatia ischemica " este boala coronariana ischemica cea mai frecventa si cea mai importanta cauza de deces pe plan mondial",Ea apare la stres, la frig, la emotii, dupa mese prea bogate, dar si din senin, chiar si atunci cand bolnavul se afla in repaus sau in pozitie culcat, fara sa faca vreun efort.
Bunica iese cu el la plimbare,la locuri de joaca,traverseaza strada,foloseste transportul in comun,toate acestea fiind factori de risc ce pot favoriza aparitia instantanee a unei crize,respectiv un risc pentru siguranta copilului.

Cand a avut ultima criza a fost transportata cu ambulata la spital unde a si ramas internata dar era singura in casa.
Cum ar fi fost daca era si copilul cu ea si la ce risc ar putea fi expus copilul daca o asemenea criza ar aparea cand bunica ar fi cu el la plimbare,joaca,etc. ?

multumesc
:offtopic:
Va rog, nu mai deschideti subiecte noi pe aceeasi tema !

Daca nu exista hotarare judecatoreasca, cine a stabilit domiciliul copilului la mama ?
Puteti incerca sa cereti sa se stabileasca domiciliul copilului la dvs, nu stiu cu ce sanse, si mama ar putea duce copilul la gradinita sa nu il mai lase cu bunica.

Alte discuții în legătură

Bună ziua - nu pot să-mi iau copilul în programul de vizită Ionut0801 Ionut0801 Bună ziua. As dori sa știu și eu ce este de făcut în urma a ce va scriu. Am un copil (3 jum) Am deschis un proces pt relații cu minorul pe care l am ... (vezi toată discuția)
Obligarea tatalui de a lua copilul de la gradinita alina.livia alina.livia Buna ziua. In martie avem prima infatisare pt stabilirea domiciliului minorei la mine(mama) si pensie alimentara. Am primit intampinarea facuta de avocatul ... (vezi toată discuția)
Competenta persoanei care vede de minor in varsta de trei ani jetz jetz va salut ! Baietelul meu are acum domiciliul stabilit la domiciliul mamei de care m-am separat.Timp de noua ore pe zi ramane in grija bunicii care locuieste ... (vezi toată discuția)