avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua - nu pot să-mi iau copilul în programul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua - nu pot să-mi iau copilul în programul de vizită

Bună ziua. As dori sa știu și eu ce este de făcut în urma a ce va scriu.
Am un copil (3 jum)
Am deschis un proces pt relații cu minorul pe care l am câștigat doua weekend uri pe luna. Bunica nu a vrut sa respecte programul stabilit niciodată. Eu nu am putut lua copilul niciodată sa l plimb în parc o ora sau sa l duc la familia mea pt ca nu a vrut bunica, care are grija de el. Mama fiind plecata în străinătate dar ii este încredintat mamei care nu sta lângă el. Mereu îmi spun copilul nu vrea sa meargă chiar dacă el este foarte atasat de mine. Ce pot face în cazul asta.
Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 18:48, 8 Noiembrie 2019
Puteti sa apelați la un executor judecătoresc pentru a pune în executare hotărârea respectiva.
Va sfătuiesc să contactați un avocat de pe forum cu care să stați de vorbă pe larg deoarece in functie de situația exactă eu v-ar recomanda sa deschideți un nou proces prin care să solicitați ca domiciliul copilului sa fie la dvs, nu la bunica, atât timp cât mama este plecată în strainatate si nu se ocupa personal de copil.
Copiii trebuie crescuți în primul rând de părinți, nu de bunici, iar din moment ce dvs sunteti in tara nu vad de ce nu ati putea castiga un astfel de proces.
Am solicitat ca domiciliul copilului sa fie la mine dar nu am câștigat... De ce?!... Nu știu și nu am înțeles cum poate sa dea domicilul la mama când am spus ca nu sta lângă el.
Trebuie vazuta cu atentie hotararea anterioara, o puteati ataca, nu puteati, ati atacat-o...
Executare silita și ordonanță de urgenta pentru domiciliul copilului la dumneavoastră.
Puteți face plângere penala mamei.
Personal va sfătuiesc sa mergeți sa va luați copilul acasă când e la grădiniță sau în alta parte și cu copilul acasă sa faceți ordonanță. Puteți spune și dumneavoastră ca nu ati putut aduce copilul la domiciliul mamei conform sentinței pentru ca aceasta îl are în străinătate și nu ați fost informat de el iar asta v-a adus în imposibilitatea respectării sentinței.
Un avocat isteț și nu neapărat de pe forum și câștigați copilul. Nu mai stați la mila bunicii sau a mamei, dacă acționați de urgenta și cu cap puteți câștiga în timp foarte scurt domiciliul copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista vreo sansa sa-mi castig copilul in proces ? tudor85 tudor85 Buna ziua. In 2011 aprilie ne.am casatorit dupa nasterea fetitei in martie.In 2012 octombrie fosta sotia a parasit copilul si domiciliul conjugal ,dupa un ... (vezi toată discuția)
Abandon familie de catre mama szabo1 szabo1 Buna seara! Am urgent nevoie de sfatul Dvoastra!! Sunt casatorit de opt ani si am o fetita de sapte anisori.Sotia a mers la munca in strainatate in august ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor Anca Maria Badicel Anca Maria Badicel În urma divorțului,minorul mi-a fost încredințat mie ,dar împreună cu tatăl acestuia sa luam decizii în ceea ce-l privește. Eu locuiesc în alta ... (vezi toată discuția)