avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Titularul creditului a decedat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Titularul creditului a decedat

Bun gasit.Pe 24.12.2013 tatal meu a luat un credit fara girant si fara coplatitor de la garanti.in data de 10.01.2015 a decedat deci practic a platit cam un an la credit.am trimis o copie a certificatului de deces la banca si ne sugerat k trebuie sa mai trimitem si certificatul succesoral pe care inca nu l am facut. mostenitori am fi doar eu si mama mea si nu am avea de mostenit decat apartamentul in care locuim amandoi in acest moment. pe contractul de vanzare cumparare al apartamentului sunt trecuti proprietari tatal meu(decedat) si mama mea. acum banca ne a sugerat in scris ca ar trebuii sa trimitem cat mai urgent certificatul de mostenire si sa incepem sa platim in continuare creditul. mentionez ca, creditul avea o asigurare atasata ca anulare a valorii restante a creditului in cazul decesului ca urmare a unui accident. ce imi poate face banca? mama poate vinde apartamentul sau il poate lua banca ca sa recupereze partea ?
Cel mai recent răspuns: razvan257 , utilizator 14:16, 18 Aprilie 2015
Deoarece mostenitori sunteti doar d-voastra si mama, nu dezbateti mostenirea!
Sau mai corect nu o dezbateti deocamdata, o veti face dupa ce va veti rezolva problemele cu banca.
Banca, precum un hot, v-a intins o capcana.
Trimitandu-le certificatul de mostenitor (de fapt ei vor certificatele, sunteti mai multi mostenitori, doi), le dati armele, a doua zi se vor indrepta impotriva d-voastra.
Nu platiti nimic, luati mapa cu toate actele intocmite la acordarea creditului si consultati unu-doi avocati, daca vor fi specializati pe drept comercial e si mai bine.
Numai dupa ce se vor pronunta, in deplina cunostinta de cauza (adica vazand toate actele), veti avea si calea de urmat: platiti, nu platiti.
Nu taraganati!
Vedeti ce e cu asigurarea aia si asta de urgenta, luati legatura cu asiguratorul, trimiteti-i documentele si cereti-i sa plateasca, sa aveti dovada comunicarii cu el.
Interesul dvs e ca acel credit sa fie platit ( fie de asigurator, fie de catre dvs si apoi sa va indreptati cu o actiune in regres impotriva asiguratorului), iar taraganarea nu e in interesul dvs. Dvs aveti ceva de mostenit, fie ca va actioneaza in instanta sa dovedeasca ca ati acceptat tacit succesiunea ca sa se poata indrepta impotriva dvs, fie ca o accepta ei ca si creditori pe linie oblica.. ramaneti fara casa ( cota de propretate a tatalui din casa daca era bun comun cu mama).
Ultima modificare: Vineri, 13 Februarie 2015
gi-jane2, moderator
pai si daca a platit doar cateva rate asiguratorul poate sa plateasca tot creditul sau numai acei bani care s au incasat pana la deces?
cum spuneam asigurare este beneficiar banca si anume obiectul asigurarii este anulare a valorii restante a creditului in cazul decesului ca urmare a unui accident...dar tatal meu a decedat de stop cardio respirator. si agigurarea acopera doar 150 de ron in conditiile in care creditul este de vreo 14000 ron
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Februarie 2015
gi-jane2, moderator
Eu v-am ajutat cat m-am priceput, ramane sfatul sa consultati un avocat caruia sa-i prezentati toate actele.
Cititi-va postarile si veti observa cum ne dati informatiile cu țârâita.
Repet: nu taraganati!
Da, asiguratorul nu va plati, iar 14000 sau cat aveti de plata, nu e mult raportat la ce aveti de pierdut. Intelegeti-va cu banca sa platiti in rate datoria.

Alte discuții în legătură

Mostenire credit de nevoi personale fara garantii hori79 hori79 Tatal meu a decedat si a lasat in urma un credit neachitat integral. Nu are la ora aceasta nici o restanta. Am fost la banca unde am aflat ca, desi exista o ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu plata creditului in caz de deces? Pavellucian Pavellucian Buna ziua! As dori sa stiu ce se intampla cu plata creditului in caz de deces al debitorului(pers. fizica)? Restituirea acestuia revine familiei sau ce se ... (vezi toată discuția)
Împrumutul ipotecar este obligatoriu să fie preluat de copii, în caz de deces al împrumutatului și coplătitorului? Silviu Gabriel Silviu Gabriel Buna ziua, as dori sa stiu daca la un împrumut ipotecar din anul 2002, in care titularul imobilului sunt părinții mei, in caz de deces imprumutul este ... (vezi toată discuția)