avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contestatie amenda politia ordine publica
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contestatie amenda politia ordine publica

Am fost cu sotia legitima intr-un local public si am chemat 112,in urma unui conflict spontan avut cu persoane de la alta masa ...dupa care a venit politia,si agentul ne-a spus sa-l asteptam afara,ceea ce am si facut,si m-am indepartat,deoarece sotia ma astepta la cateva blocuri distanta...Apoi a iesit dupa noi,pe mine m-a impins pe jos,mi-a cazut mobilul pe jos,chiar fara sa opun rezistenta,si mi-a pus o catusa,..,sotia mea a strigat sa ma lase in pace,si au legat-o de mine cu cealalta catuse...Apoi a chemat interventia politiei municipale...timp in care eram tinuti incatusati pe strada,...iar lumea se uita la noi...A venit masina politiei,si impreuna cu ceilalti doi agenti de pe ea,ne-au bruscat si ne-impins in masina politiei.chiar daca sotia le-a zis frumos ca intra,oricum fiind legata de mine..adresandu-ni-se mereu pe ton rastit,la pers. 1-a singular,sa tacem,noi fiind incatusati si pe masina..La sediul politiei,ni s-au dat jos catusele,si,am fost pus sa semnez un proces verbal ca am strigat la oameni,art.2,pct.28,legea 61/91,cu 200 lei,in timp ce sotia mea era interogata langa mine,si acuzata ca "uite cum areti.."si ca e beata,(ceea ce a si scris in p.v. al ei),si pusa sa semneze un proces verbal,cum ca ar fi adus jigniri organelor de politie,iar ea a refuzat,deoarece nu era adevarat,si atunci vazand ca plange sotia,am semnat si pentru ea pe procesul ei, de martor..nu stiu daca e valabil..Asta s-a intamplat pe 29.05.2009,in Tg Mures in jurul orelor 18.00..A primit si sotia amenda prin posta,500 lei,la leg.61/91,art.2,pct.1...si azi,luni,15 iunie 2009,e ultima zi cand putem depune,cel putin pentru mine,contestatie...Unde se poate face,si la tribunal direct?...Avem si certificate medico-legale,de cateva zile fiecare,de ingrijiri medicale,si cum putem face contestatie si reclamatie?...Tin sa precizez ca am filmat cu mobilul cand politistul mi-a zis pe nume sa-l astept afara,si am apucat sa fac o poza cand eram pe jos,si se vad picioarele mele,si ale politistilor...dar se poate vedea ora si ziua
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2009
dreaminro, utilizator
Cel mai recent răspuns: dreaminro , utilizator 04:30, 28 Ianuarie 2010
Si in plus,am filmat si cand eram atacati de persoanele necunoscute din local,unde s-au interpus si unii oameni...care au sarit in apararea noastra...Iar de pe contul meu de telefon,pot obtine desfasuratorul,din care reiese clar ca eu am sunat la 112,find in pericol....
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2009
dreaminro, utilizator
Tin sa mai precizez,ca politistul ma cunostea,de cand eram gardian public,si faceam patrula comuna cu politia,si stia(de la vecinii cu care am avut conflicte,si chiar el a mai venit si l-a amendat pe unul) ...si ca am fost scos inainte cu un anumit diagnostic pe baza psihica,si la sediul politiei ne-a amenintat pe mine si pe sotia mea,care nu a avut niciodata probleme,,ca trebuie sa stim ca el are dreptul sa ne interneze 24 de ore la psihiatrie...si ca suntem penali..etc...As dori sa fiu contactat de cineva care se ocupa de Drepturile Omului in Romania...si cine apara Drepturile Familiei...
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2009
dreaminro, utilizator
puteti demonstra cu martori ca nu dvs. ati declansat conflictul, in cazul in care este asa. Probabil ca ati fost retinut tot dvs. impreuna cu sotia , pe baza precedentelor probleme pe care le-ati avut cu vecinii si a diagnosticului de care amititi si care i-a determinat pe agenti sa prezume ca vina va apartine.
In general drepturile ne sunt aparate de lege . puteti contesta amenda primita , iar daca atitudinea politistilor vi s-a parut nepotrivita si abuziva , puteti depune si un memoriu impotriva politistului care a comis abuzul .
faceti plangere impotriva procesului verbal de contraventie ,si cereti anularea acestuia . probe martori cu care care trebuie dovedit cu sunteti nevinovati.faceti plangere pentru abuz impotriva celor care au intocmit procesul verbal .
dar eu nu am avut nicio amenda pana acum,vecinii au fost amendati,unul a fost dat de mine la penal,pt loviri si alte violente(s-a dat neincepere),altul pt. amenintari(plangere pe care am retras) si el ne-a dat tot pe noi dupa asta ,pt. amenintari...Si nu stiam ca politia e si pe post de medic sau judecator...de cand au dreptul sa acuze pe baza de vorbe?!...Am filmat toata scena declansarii conflictului....oare se ia in considerare proba video...?...si unde sa depun contestatia?...va rog mult...Multumesc pentru raspunsuri...!
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2009
dreaminro, utilizator

Alte discuții în legătură

Depasire pe linia continua sanducu1 sanducu1 Buna ziua Ma numesc Cristi sunt din Iasi si ieri am ramas fara permisul de conducere pentru depasire pe linie continua si vreau sa va spun exact cum sa ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizicã - cum se procedeazã? Haunter Haunter Buna ziua. Aş dori câteva sfaturi juridice pentru următoarea situaţie: unul dintre vecinii ce locuiesc cu un etaj mai jos a sunat la mine la uşă în ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv - deranjarea linistii publice Stefanno Stefanno Vineri seara in jurul orei 23:10 eram la un prieten impreuna cu alte 6 persoane ascultam muzica la un laptop ( fara boxe ),mancam semninte si purtam o ... (vezi toată discuția)