avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pastrarea numelui dobandit prin casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pastrarea numelui dobandit prin casatorie

buna ziua,sant divorziata din anul 2008 si locuiesc in italia din 2006.trebuia sa revin la numele anterior casatoiei la 30 de zile dupa pronuntarea divortului dar nu l-am facut.toate actele italiane sant pe numele dobandite prin casatorie.actualmente actele romanesti sant scazute de ceva timp.cum sa fac sa-mi refac actele romanesti pastrand numele dobandit prin casatorie?
va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:35, 15 Februarie 2015
Unde s-a pronuntat divortul?
in Romania
Aveati termen 15 zile sa va schimbati actele. Acum fara ca mai intai sa va schimbati actele pe numele de fata nu puteti face nimic. Dupa ce le veti schimba puteti face o solicitare de schimbare de nume pe cale administrativa la primaria locului de domiciliu. Alta cale nu vad cum ati avea sa reveniti la numele din casatorie. De ce nu v-ati pastrat numele sotului la divort?
Ar exista sanse cu schimbarea pe cale administrativa daca indepliniti conditiile de la Art. 4 (3), e) din OG 41/2003 actualizata:

cand fostul sot doreste sa poarte numele de familie pe care l-a avut in casatorie, pentru a avea un nume comun cu copiii incredintati spre crestere si educare, cu consimtamantul fostului sot, dat in forma autentica;

Altfel nu.
va multumesc.e greu sa dau de fostul sot.nu sa prezentat la divort si nu sa interesat niciodata de copii(nici macar un telefon).as dori sa pastrez numele dobandit prin casatorie doar pentru copii.
va multumesc!!!=D>

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui mentinut ca urmare a divortului lacrima42 lacrima42 Solicit sa ma informati cu privire la urmatoarea situatie: am divortat şi la pronuntarea hotararii am solicitat sa raman cu numele dobandit prin casatorie. ... (vezi toată discuția)
Divortata in ro,fara sa fac schimbarea numelui///casatorie in alta tara... patri11 patri11 sunt divortata de multi ani,sentinta estipuleaza schimbarea numelui,dar n-am facut-o pana acum;e posibila casatoria in alta tara,avand in vedere ca iau numele ... (vezi toată discuția)
Eroare decizie divort marla marla Buna ziua. Am divortat in urma cu 1 an de zile pe cake amiabila, ambii fiind in afara tarii si avand ca reprezentant acelasi avocat. Din pacate avocatul a ... (vezi toată discuția)