avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pastrarea numelui dobandit prin casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pastrarea numelui dobandit prin casatorie

buna ziua,sant divorziata din anul 2008 si locuiesc in italia din 2006.trebuia sa revin la numele anterior casatoiei la 30 de zile dupa pronuntarea divortului dar nu l-am facut.toate actele italiane sant pe numele dobandite prin casatorie.actualmente actele romanesti sant scazute de ceva timp.cum sa fac sa-mi refac actele romanesti pastrand numele dobandit prin casatorie?
va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:35, 15 Februarie 2015
Incercati. Din cate vad aveti fetita. Fetele se casatoresc si trec pe numele sotului iar dvs. ramaneti cu cel al exului. Nu are rost sa va mai suparati pentru asta. E doar un nume atat si apoi al dvs. de la mama si de la tata ce are?
Acesta este motivul pentru care vrea sa revina la numele din casatorie:
toate actele italiane sant pe numele dobandite prin casatorie.

N-am precizat cu toate ca era necesar: adriana173, ca sa va schimbati numele trebuie ca mai intai sa va faceti macar carte de identitate provizorie cu numele de dinaintea casatoriei, altfel n-aveti cum sa depuneti actele.
Incercati sa dati de fostul sot, daca nu aveti consimtamantul lui n-are sens sa va mai ganditi la asta ci la schimbarea actelor din Italia.

Va puteti schimba CI si prin consulat daca aveti imobil in proprietate in tara sau daca are cine sa va primeasca in spatiu (parinti, frati etc.).
Ultima modificare: Duminică, 15 Februarie 2015
Ares-3, moderator
i-mi permit sa va fac o alta intrebare...se poate face CI romaneasca ca cetatean roman cu domiciliul in UE?
Nu, doar pasaport de cetatean roman cu domiciliul in strainatate insa intai trebuie sa rezolvati cu schimbarea numelui conform sentintei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui mentinut ca urmare a divortului lacrima42 lacrima42 Solicit sa ma informati cu privire la urmatoarea situatie: am divortat şi la pronuntarea hotararii am solicitat sa raman cu numele dobandit prin casatorie. ... (vezi toată discuția)
Divortata in ro,fara sa fac schimbarea numelui///casatorie in alta tara... patri11 patri11 sunt divortata de multi ani,sentinta estipuleaza schimbarea numelui,dar n-am facut-o pana acum;e posibila casatoria in alta tara,avand in vedere ca iau numele ... (vezi toată discuția)
Eroare decizie divort marla marla Buna ziua. Am divortat in urma cu 1 an de zile pe cake amiabila, ambii fiind in afara tarii si avand ca reprezentant acelasi avocat. Din pacate avocatul a ... (vezi toată discuția)