avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensii de serviciu
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensii de serviciu

Vă rog să-mi spuneţi ce sunt pensiile de serviciu? Sau mai bine spus care sunt acestea? Vă mulţumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 09:06, 17 Februarie 2015
Cititi pe:

[ link extern ] /
Va multumesc dar revine cu inca o intrebare...va rog sa-mi spuneti daca o persoana care beneficiaza de pensie miitara poate fi numita, in conditiile legii, pe o functie publica (fiind pensionar).
Un pensionar pentru limita de varsta poate cumula pensia cu orice alte venituri provenite din salarii, indiferent de sursele de venit.
Un pensionar militar poate fi numit intr-o functie publica numai daca indeplineste conditiile prevazute de lege pentru a ocupa acea functie.
Am pus aceasta intrebare avand in vedere dipozitiile Legii 188 1999/ Statutul functionarilor publici ( art.98 lit.d) care este specificat faptul ca, raportul de serviciu al functionarului public inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare...Stiam ca pensionarii pentru limita de varsta pot cumula pensia cu salariul dar fie incadrati ca personal contractual....
Va multumesc pentru raspunsuri si tare va rog sa ma ajutati cu inca un raspuns

Alte discuții în legătură

Pensionarea functionarului public Ileana Deusan Ileana Deusan Buna ziua! Ma numesc Ileana Deusan,inca functionar public la Casa de Asigurari de Sanatate.Sint nascuta in 12.06.1950,virsta standard de pensionare 58 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Militar/politist pensionat angajat functionar public rhemaxos rhemaxos Dupa cum se cunoaste, OUG nr.230/2008 a fost declarata neconstitutionala. Foste cadre militare/din politie s-au pensionat in baza legilor specifice: Legea ... (vezi toată discuția)
Functionarii publici pot cumula pensia cu salariul in institutiile publice animarsrl animarsrl Buna ziua, Intr-o institutie publica locala exista un functionar public,care a formulat cerere pentru a fi mentinut in functia publica dupa pensionare limita ... (vezi toată discuția)