avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... executare silita pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

executare silita pensie alimentara

Buna ziua,
Tocmai mi s-a facut o poprire pe salariu pentru neplata pensiei de intretinere copil pentru perioada procesului de divort. Procesul a durat 7 luni, perioada in care eu am ajutat copilul in natura si cu bani, dar nu am chitante pentru toata suma.
Intrebare: ce procent poate fi retinut din salariu???se poate tine cont si de celelalte obligatii (exemplu: rate, chirii, necesarul personal)??????
Mentionez ca apartamentul in care locuiesc mama si copilul este bun comun, dar desi eu nu mai locuiesc acolo, exista ptr acest apartament un credit ipotecar si eu sunt cel care platesc ratele deoarece mama refuza acest lucru.......

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:31, 16 Februarie 2015
Pai aia m-a dus capul si pe mine ca nu poate sa-i ia doar 1/4 daca are omu si restante, intrebam daca 1/3 e limita superioara sau se poate retine pana la 1/2 din salariu daca exista restante.
va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Situatia este mai rea decat atat, mai concret salariul este 2500 lei, pensia alimentara 750, rata la apartament 750 si daca pune si poprirea inca 800 asta_i tot salariul......nu exista o limita????
"2) Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel"

Uite ce posta gi-jane mai sus, probabil maximul e 1/2 din venitul net deci pana la maximum 1250 Ron in cazul d-voastra, asta pana se compenseaza restanta.
Ultima modificare: Luni, 16 Februarie 2015
Cris1971, utilizator
Nu are cum sa fie pensia 750 daca aveti un salariu de 2500 daca aveti un singur copil. Atacati hotararea daca e asa si sunteti in termen.
Daca va retine 1/3, impreuna cu rata ati plati 1583, va mai ramane destul sa va intretineti.
Nu sunt mai multe urmariri in cazul dvs, e una singura pt pensie. Ce platiti dvs rate si curent si mancare e treaba dvs, plata benevola.
Ultima modificare: Luni, 16 Februarie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara si partaj bunuri comune rabusanuraluca rabusanuraluca dupa divort, am sentinta pt suma de 150 ron care o platesc lunar din mana pentru pensie alimentara. acum, in urma altui proces sunt bligat la plata sumei de ... (vezi toată discuția)
Cât este legal să se rețină salariatului ca sumă reprezentand rate, popriri, etc..din venitul net lunar Ela Popa Ela Popa Bună ziua. Dacă ați putea să mi spuneți, ce lege stipulează cât se poate retine ca rată și/ sau poprire din venitul net lunar al unei ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu valer40 valer40 buna ziua,va rog sa-mi spuneti ce se intampla daca am primit de la anaf o somatie de plata, pentru recuperare creante in urma atragerii raspunderii solidare. ... (vezi toată discuția)