avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1150 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna, despre o declaratie iesire din tara minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna, despre o declaratie iesire din tara minor

Buna am dat acum cca 7 ani o declaratie pe proprie raspundere ca minora poate sa paraseasca tara , acum exa imi cerr din nou ..are termen de valabilitate??!aceasta declaratie?:frantic:
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:49, 15 Februarie 2015
IN realitate, nu a avut nevoie nici prima data, daca prin exa va referiti la fosta dvs sotie.
Daca de la divort, nu au mai intervenit ale hotarari in ce priveste incredintarea copilului, dansa, in baza hotararii de divort, poate iesi cand dorescte cu copilul minor din tara.
Ok multumesc!!dar ea invoca faptul ca in USA I se cer unele acte printre care si aceasta declaratie...ca copilul...sa primeasca niste drepturi!!dar mentionez ca ea a mai fost in SUA CU COPILUL au si locuit acolo!!!de ce acum doresc inca 1 data .care cum spuneti nu e e si nici nu a fost necesara!(p+copil pe pasaportul ei)

Scuzati are termen de valabilitate ori nu!!
Vb de doua chestiuni diferite- una e sa declarati ca sunteti de acord sa paraseasca tara si alta e ca sunteti de acord ca ea sa se stabileasca intr-un loc. Daca v-a cerut, inseamna ca are nevoie.
nu are nevoie. atâta vreme cât există sentință de divorț prin care îi este încredințat minorul. acesta nu are ce dreptruri să primească în SUA decât dacă devine cetățean/rezident. ceea ce presupune o ajustare de statut. asta în condițiile în care fosta soție are rezidență/cetățenie SUA sau este pe cale să o dobândească legal.
Da asa e!! ea are cetatenie...si la ceci mai trebuie ??!!daca e incredintat copilul..ei!!!multumesc mult

Alte discuții în legătură

(nelemurire) minor incredintat spre crestere - iesirea din tara alinus31 alinus31 buna seara! am si eu o nelamurire. eu sunt divortata de 4 ani si am o fetita care a ramas in custodia mea dar nu e trecuta pe numele meu ci pe a fostului ... (vezi toată discuția)
Iesire minor in afara tarii gigelas gigelas Buna ziua, Dupa un divort cu 2 minori,instanta a dispus incredintarea copiilor la ambii parinti,cate unu la fiecare. Hotararea este definitiva si ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor stroe ana maria stroe ana maria In urma casatoriei a rezultat un copil ,care acum este in grija fostului sot,el vrea sa acum sa-l iau eu cum trebuie sa procedez si ce documente trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)