Trebuie sa fiti f.atenta ce suma cereti si mai ales cum dovediti pretentiile dvs.,deoarece veti timbra la valorea sumei solicitate,si,daca pierdeti procesul pierdeti taxa judiciara de timbru pe care trebuie sa o achitati anticipat la momentul depunerii cererii de chemare in judecata.
Din 80000 ati scazut investitia? Ca imi pare cam mult pentru 5000 de metri patrati...
Parerea mea, de avocat insa, ca daca solicitati lipsa de folosinta a unui teren agricol sa mergeti pe arenda practicata in zona. Scapati de termene suplimentare, de bani dati pe expert...
Cum scapati de timp pierdut si cum obtineti mai repede sau mai bine banii, asta face un avocat. Nu stiu eu daca dv. cereti ceea ce ar cere si un avocat, cert e ca si avocati diferiti cer lucrurile in mod diferit.
Si procedura aleasa va poate scapa de plata taxei de timbru la valoare, insa e cam mult 80000 de lei ceruti. Totusi, nu cred sa fie chiar mare taxa de timbru, cam 500 de lei la valoarea ceruta de dv. Expertiza ma astept sa fie peste.
De asemenea, pe procedura noua exista cereri care, bine redactate initial de un jurist, va pot trimite in instanta fara avocat fara a pierde multe din sustinerile juridice pe care le-ar face acesta.
Apoi, depinde daca mai conteaza o hotarare rapida sau nu, ca si asta e important; uneori, o hotarare rapida poate duce la eliberarea imobilului. Care eliberare, daca n-ati solicitat-o in instanta, n-o puteti obtine cu lipsa de folosinta...
Depinde daca va puteti intelege si asta se sondeaza cu o notificare facuta de avocat si trimisa prin executor; cu cat mai multe stampile pe foaie, cu atat mai multe rezultate. Poate ajungeti la o despagubire negociata, nu de 80000 de lei, dar in timp de o saptamana cu cheltuieli sub jumatate fata de instanta... Eu i-as notifica pe toti proprietarii; nu pot spune ca pun pariu, dar sunt sanse mari ca, in cateva zile, ceilalti coproprietari sa va sustina in demersurile dv. de a intra in posesia imobilului. Legal, rapid, ieftin dar... cu avocat, executor etc.
Oricum, ca sa determinam ce puteti cere ne intereseaza modul in care v-a blocat accesul, precum si cum a folosit varul imobilul.