avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Transport copii.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Transport copii.

Salutare! La transportul unui copil in varsta de 8 ani dar cu o inaltime de 1.20 m este nevoie de scaun special pentru copii sau de inaltator auto pentru copii.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:12, 15 Februarie 2015
Hotararea Guvernului nr. 11/2015 -- care a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 35 din 15 ianuarie 2015 , in vigoare de la 14 februarie 2015 prevede obligatia
Copiii care au o inaltime de pana la 135 cm pot fi transportati in autovehicule care au sisteme de siguranta pentru sofer si pasageri numai daca sunt fixati/prinsi cu un dispozitiv de fixare in scaun pentru copii.

Regula este valabila si pentru copiii care au peste 135 cm inaltime, insa pentru acestia mai exista si varianta purtarii centurii de siguranta.
Copiii cu o inaltime de peste 135 cm pot fi transportati in autovehicule echipate cu sisteme de siguranta doar daca poarta centuri de siguranta pentru adulti, reglate astfel incat sa nu treaca peste zona gatului sau fetei, ori daca sunt fixati sau prinsi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare in scaun pentru copii instalat in autovehicul

Noua prevedere legala precizeaza ca dispozitivele de siguranta pot fi instalate pe locurile din spate ale autovehiculului, precum si pe locul din fata al pasagerului-numai in situatia in care producatorul prin instructiunile dispozitivului de fixare permit acest lucru si doar daca airbagul corespunzator locului este dezactivat ori daca autovehiculul nu este echipat cu airbag pentru acel loc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scaunul auto la copii anny2007us anny2007us Buna ziua, Sunt un pic confuza, in Noul Cod Rutier scrie ca este obligatoriu scaunul auto la copii cu varsta de pana la 3 ani, si totusi...copii cu o ... (vezi toată discuția)
Transport copii NNorbert NNorbert Buna seara! Intrebarea mea este: cum pot transporta copilul de 4 ani in masina, fara sa fiu amendat, pe bancheta de spate cu cetura de siguranta? In ... (vezi toată discuția)
Scaun auto copil peste 3 ani - obligatoriu sau nu? MashaD MashaD Buna ziua, am urmatoarea intrebare: pentru transportul cu masina a unui copil cu varsta de peste 3 ani este nevoie de folosirea scaunului auto special (sau ... (vezi toată discuția)