Am divortat in 2013 - custodie comuna cu domiciliul la mama .
Dar de 3 luni de zile "mama" a intors copilul impotriva mea ( copil baiat 11 ani )
astefel ca copilul a ajuns sa imi zica ca nu mai vrea la mine , cu toate ca nu iam facut absolut nimic , dar o cunosc pe fosta sotie cat este de hoata si mincinoasa ( de aia am si divortat de ea ) .Pana acum 3 luni puteam vizita si plimba copilul cat de cat .
De 3 luni nu mai am acces la copil , cu toate insistentele .
Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez ?
Cum se poate obtine cat mai repede o consiliere psihologica a copilului prin instanta ?
#-o ar fi trebuit sa-i dati un medicament de memorie :)
model de program:
- In prima si a treia saptamana din luna, de vineri ora 16 pana duminica ora 19.30,
- In vacanta de iarna cate doua saptamani, in anii impari sa includa sarbatoarea Craciunului (25 decembrie) iar in anii pari sa includa Anul Nou.
- In vacanta de primavera - o saptamana care in anii impari sa includa sarbatorile Pascale,
- In vacanta de vara – o luna de zile, care in anii impari sa inceapa cu prima zi de vacanta scolara, iar in anii pari sa inceapa cu prima zi din a doua luna de vacanta.
- In anii impari sa petreaca cu mine ziua sa de nastere data de.........., de la ora 15 la ora 20.30 , iar in anii pari, ziua mea de nastere data de............ de la ora 15 la ora 20.30
atunci aveti nevoie de o hotarare judecatoreasca pentru relatii personale
as deschide un proces de fond si o ordonanta presedinteala pana la solutionarea procesului
(avocatul a uitat si dvs n-ati bagat de seama)
dupa ce aveti o hotarare puteti trece la executare si in cadrul executarii, probabil, veti ajunge la consiliere
SAU
puteti chema mama la mediator (atentie, mediatorul nu se ocupa cu impacarea oamenilor ci cu gasirea unei cai de mijloc) si gasi o cale prin care sa reluati relatiile cu copilul, eventual sa participati (toti 3 pe rand) la sedinte de consiliere psihologica (caci sunteti in mijlocul unui conflict pe care nu stiti sa-l gestionati)