avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina cumparata de la cunostinta fara contract
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina cumparata de la cunostinta fara contract

Bună ziua. Am cumpărat o masina de la o cunostinta,am preluat cartea CIV, talonul,2 chei si i-am dat bani.Pentru moment nu am facut contract v-c pe motiv ca era seara si o sa il facem saptamana urmatoare. L-am contactat in urmatoarea saptamana iar el mi-a spus ca nu e de acord sa semneze contractul si sa ofer fiscal daca nu ii mai dau inca 500 euro. Cum ar trebui sa procedez eu acum? Ce alternative as avea sa-mi pot obtine contract si fiscal pentru masina? Poate declara masina furata daca eu detin toate actele dar nu si contractul? Ce ma sfatuiti sa fac? Stima.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Ardeleanu , Consilier juridic 00:04, 16 Februarie 2015
Nu ai nici o calitate, esti doar un detentor precar. Poate sa spuna ca i-ai furat actele si cheile.
da-i inca 500 euro
Halal cunostinte mai ai...
Nu dvs sunteti cel care trebuie sa dea certificatul fiscal ci el, vanzatorul. Daca nu vrea sa incheie contractul in forma scrisa cereti banii inapoi. Daca nu vrea sa vi-i dea actiune in instanta.
Atata timp ce posed ambele chei cartea CIV si copie de buletin..crezi ca nu am nici o sansa in fata lui?

Poate declara masina furată,sau chestii asemanatoare?

Ultima modificare: Duminică, 15 Februarie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Nu cred ca o sa declare asta, desi poate. Un martor la tranzactie ar fi de ajutor. Parerea mea e ca voia sa obtina banii, gen s-a intalnit hotul cu prostul. Din pacate unii au mentalitatea asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum intru in posesia unor acte care demonstreaza ca sunt proprietara? ela13 ela13 buna seara!voi incerca sa fiu foarte scurta...am cumparat cu ceva timp in urma niste masini,pe care nu le-am inmatriculat in schimb le-am declarat la fisc si ... (vezi toată discuția)
Furt auto casco bcr coleaalexandru coleaalexandru Buna seara, Am si eu o probleme , mi-a fost furata masina cu talonul in ea si as dori sa stiu si eu ce sanse mai am sa obtin banii de la casco??? ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune Elena Adochitei Elena Adochitei sunt hotarata sa dau divort,dar pana sa obtin divortul este cale lunga(el nu vrea sa ne inteleg in privinta impartirii bunurilor comune)este vorba de masina ... (vezi toată discuția)