avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bunuri comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bunuri comune

sunt hotarata sa dau divort,dar pana sa obtin divortul este cale lunga(el nu vrea sa ne inteleg in privinta impartirii bunurilor comune)este vorba de masina noastra pe care o foloseste numai el,eu nu am carnet de conducere,ce-as putea face ca el sa nu mai poata folosi masina pina la impartirea bunurilor?va multumesc mult!!!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:20, 16 Iulie 2015
Să-i ascundeți cheile!
Fiind proprietar în devălmașie al mașinii, are dreptul să o folosească. Iar dvs. nu aveți cum să-i interziceți.
...sau , sa-i "furati" talonul (fiind bun comun , aveti dreptul sa tineti dumneavoastra talonul si dansul masina) . fara talon nu poate circula , pe cand de chei se descurca !
dvs n-o puteti folosi pt ca nu aveti permis de conducere . Fiind bun comun, are tot dreptul sa il foloseasca.
Cereti partajul fara legatura cu divortul, sa ii fie atribuita si sa va dea jumatate din valoare, doar asa va fi evaluata acum si nu peste ani.

ps daca se descurca de chei, se descurca si de talon, iar imediat fara chei nu poate sa circule, nu fara talon.

Ultima modificare: Joi, 16 Iulie 2015
gi-jane2, moderator
Ascunderea sau sustragerea bunului comun folosit in mod normal de celalalt sot se cheama furt. Incriminarea furtului nu protejeaza proprietatea, ci posesia sau chiar detentia.
Cu alte cuvinte, daca am o masina si in mod normal o foloseste vecinul cu acordul meu tacit si fara vreun document la mana, faptul ca intr-o dimineata sa ma trezesc sa-l impiedic a o folosi prin ascundere, sustragere etc. inseamna ca eu fac infractiunea de furt.
Furtul exista indiferent de proprietar, poti fi invinuit de furtul bunului al carui esti proprietar partial sau total.

Despre divort, el e separat de partaj, mergeti sa faceti divortul si rezolvati apoi si partajul. INcercati intai amiabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt intre soti Lala46 Lala46 Sunt in divort, iar el a luat ambele chei de la masina, bun comun si o foloseste doar el, imi refuza dreptul de utilizare. Poate fi considerat furt intre ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume si adresa marko marko Buna ziua.Sotia mea are o masina pe numele ei,dar care o foloseste fostul sot.Au divortat la notar iar partajul nu a fost facut deoarece la momentul acela ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj si custodie minor laurycm22 laurycm22 BUNA ZIUA, AM MAI MULTE INTREBARI.SITUATIA ESTE URMATOAREA: SOTUL CU CARE SUNT CASATORITA DE 3 ANI SI CU CARE AM UN COPIL DE 1 AN A PARASIT DE 5 ZILE APARTAM ... (vezi toată discuția)