avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident usor (eu vinovat ) RCA ok dar ITP expirat de ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident usor (eu vinovat ) RCA ok dar ITP expirat de 5 zile

Am facut un accident usor in care eu am fost vinovat :sorry: si la politie am constatat ca uitasem sa fac itp-ul care expirase de 5 zile #-o.
Am luat amenda de rigoare 9 puncte itp + 4 accident si acum as vrea sa stiu daca este posibil ca firma de asigurari sa imi impute plata daunei respective .Din ce am citit in Monitorul Oficial ei despagubesc .. mi-e sa nu ma dea in judecata dupa aceea pe motiv ca imi expirase ITP .
Astept un raspuns ,
Stima !
Cel mai recent răspuns: 2peu , utilizator 16:22, 15 Iunie 2009
Conform ordinului CSA 20/2008 asiguratorul RCA acorda despagubiri si in situatia in care asiguratul nu a respectat obligatiile legale de ordin tehnic cu privire la starea si siguranta vehiculului respectiv.
Este un risc asigurat prin contractul de asigurare,in consecinta,societatea de asigurare nu se poate indrepta impotriva dumneavoastra,in acest temei.
Multumesc mult , m-am linistit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prejudiciatul are itp expirat, poate sa faca reparatiile pe rca ? temnita temnita Buna ziua, Acu cateva zile am fost lovit destul de rau. Individul vinovat a virat stinga din directia lui de mers avind si linie continua intrind sensul meu ... (vezi toată discuția)
Despagubire firma asigurari auto romandorin romandorin am avut un eveniment rutier fara vinovatia mea.am primit asigurarea soferului vinovat si am probleme cu firma de asigurare(nu plateste paguba) sub pretextul ca ... (vezi toată discuția)
Prejudiciatul are itp expirat, poate sa faca reparatiile pe rca vinovatului herion herion Buna ziua, Acu cateva zile am fost lovit destul de rau. Domnisoara vinovata are RCA. Din pacate am descoperit ca am uitat sa-mi fac ITP-ul. Firma de ... (vezi toată discuția)