avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Furt Calificat(Amenda penala)
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Furt Calificat(Amenda penala)

Buna Ziua!Ma numesc Andrei am 21 de ani sunt din Galati si in urma cu 2 luni...mai exact pe 30 martie 2009 am plecat de la casa unui hypermarket din Galati fara sa platesc un produs...mentionez ca acesta costa 10.49 lei... intors din drum de angajatzii hypermarketului...am platit si cel de'al doilea produs...iar apoi a fost chemata politia iar in cele din urma am ajuns la sectia de politie corespunzatoare zonei in care se afla hypermarketul.Acolo mi s'a luat o declaratie...am fost amprentat si mi s'au facut poze...iar azi am primit o citatzie sa ma prezint la sectie pt a mai da o declaratie.
Am dat o declaratie...in care mi s'au adus la cunostintza dreputirle...dar cred ca am facut o mica greseala...am fost sfatuit de unul din agentzi sa nu fiu aparat de un avocat si asta am si scris in declaratie pt ca e cam degeaba...dau bani de doua ori si mare "treaba" nu o sa fac...astea au fost cuvintele spuse de respectivul agent.Fapta a fost incadrata la Furt Calificat conform articolului 208-209 alineat 1.
Mi s-s spus in prealabil ca nu voi avea cazier si ca voi fi doar in data de baze a politie...conform faptei comise.Si ca imi va veni o amenda penala!
Va rog din toata inima...sa imi spunetzi ce pot sa fac in acest moment si daca e aderatat ce mi'a spus agentul de politie de la sectia respectiva!
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 08:20, 16 Iunie 2009
nu este adevarat. ramaneti cu cazier probabil va face dosar penal
Asteptati sa va vina citatia de la judecatorie, apoi va angajati un avocat si retractati in fata instantei toate declaratiile date in fata politistilor.
La ce se referea tovarasul agent cand a spus ca "se dau bani de 2 ori" ? Imprejurarile (circumstantele atenuante/agravante) in care ati savarsit fapta, atitudinea psihica a dvs (intentia), sunt determinante in stabilirea existentei infractiunii si a unei pedepse eventuale. In mod cert NU aveti posibilitatea sa negociati, sa ajungeti la o intelegere, cu lucratorii de politie, fara a se incalca legea. Potrivit art. 202 Cod proc. pen. organele de urmarire penala sunt obligate sa stranga probele necesare pentru aflarea adevarului si lamurirea cauzei, atat in favoarea, cat si in defavoarea dvs. In realitate trebuie sa va preocupati dvs. de administrarea probelor privind nevinovatia. Din pacate, inca sufera Romania la capitolul prezumtie de nevinovatie si necesitatea administrarii unor probe legale si serioase. Furtul calificat NU se pedepseste cu amenda penala, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 15 ani, si se stabileste in functie de mai multe elemente, de catre o instanta de judecata. Apelati cat mai repede la un avocat penalist.
Daca tot v-au facut aceasta incadrare...mai mult sau mai putin in cunostinta de cauza.....este in detrimentul Dmv. Organul de politie , nu trebuie sa apeleze la intimidare si sa va spuna ce sa scrieti in declaratie .
Parerea mea este sa apelati la un avocat care sa va sfatuiasca mai departe .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am scos masina fara permis si am fost prins de politie... ce se poate intampla? evilyuyu evilyuyu Era cam 12 noaptea cand am fost sunat de un prieten ca nu mai are cum sa ajunga acasa din Bucuresti (noi stand in jud ILfov) si m'a intrebat daca il pot ruga ... (vezi toată discuția)
Furt calificat banal! stefanu stefanu Buna zioa . MI s`a intocmit dosar penal cu denumire de furt calificat pt urmatoarea fapta . Eram intr`un magazin numit METRO cu niste prieteni , ei vroiau sa ... (vezi toată discuția)
Plata reparare telefon gasit ValiF ValiF Bună ziua / bună seara! De aproximativ o lună şi jumătate mă lovesc de o situaţie tare ciudată în ceea ce priveşte un telefon ce l’am găsit ... (vezi toată discuția)