avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit persoana cu handicap
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit persoana cu handicap

Buna ziua; Mama mea detine o suprafata de cca.3 ha teren agricol intr-o localitate, dar in prezent se afla in grija mea, fiind persoana cu handicap grav, conform unui certificat, in alta localitate.As dorii sa stiu daca :
- este scutita de plata impozitului pe terenul agricol cel detine daca este certificata cu handicap grav;
- daca scutirea de impozit se aplica daca are domiciliul in alta localitate decit cea unde se afla terenul agricol. Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:34, 16 Februarie 2015
Facilitatea scutirii de impozit,conform disp L nr 448/2006 art 26 se acorda numai pentru casa+teren de domiciliu
am inteles si va multumesc pentru raspunsul prompt, ce n-am inteles, e ca daca detine teren agricol in alta localitate decit cea unde are domiciliu, beneficiaza sau nu de scutire de impozit.Inca odata va multumesc.
Nu beneficiaza.
De aceasta facilitate beneficiaza veteranii de război, vaduvele de razboi si vaduvele veteranilor de razboi care nu s-au recasatorit.(cod fiscal, art 284, alin 7^2)
Facilitatile acordate persoanelor fizice le gasiti la art 284- Cod fiscal:
[ link extern ]
si norme de aplicare:
[ link extern ]

Titularul deciziei/certificatului de incadrare grad de handicap beneficiaza de facilitatea scutirii impozit casa+teren o singura data si numai pentru adresa de domiciliu
Scutirea nu se acorda concomitent si pentru alte proprietati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facilitati fiscale persoana cu handicap coculeanasavin coculeanasavin Cf.dosar medical 64490 incepind cu 01.11.2009, anual, mi se elibereaza un certificat de incadrare in grad de handicap, beneficiind astfel de scutire de impozit ... (vezi toată discuția)
Scutire impozite locale - persoane cu handicap gutica gutica mama este cu certificat de handicap grav , tata traieste. cum poate beneficia de scutire de impozite si taxe ? multumesc (vezi toată discuția)
Impozit pe teren datorat de vaduva de veteran de razboi crysenc crysenc Buna ziua, Am si eu o intrebare - sper ca am nimerit bine categoria din forum, daca nu, poate ma puteti indruma - o persoana, vaduva a unui veteran de ... (vezi toată discuția)