avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Carte funciară întocmită greşit
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Carte funciară întocmită greşit

În urmă cu mai mulţi ani s-a făcut dezbaterea succesorală, pe care judecătorească, pentru terenurile trecute în titlul de proprietate a bunicului meu. Cu această ocazie părţile s-au înţeles cu privire la terenurile care făceau obiectul partajului, instanţa emiţând în acest sens o hotărâre rămasă definitivă şi irevocabilă. La sfârşitul anului trecut, moştenitorii au solicitat întocmirea cărţii funciare pentru un teren care urmează să fie înstrăinat. Întrucât eu nu am putut să fiu de faţă la întocmirea documentaţiei în teren, la insistenţele uneia dintre persoanele interesate, fucţionarul care a întocmit actele nu a respectat poziţionarea terenurilor stabilătă prin hotărârea judecătorească, întocmind cărţile funciare în mod eronat.( poziţia terenului pe care îl deţineam fiind schimbată în carte pe poziţia terenului persoanei interesate şi invers). Documentele au fost avizate de către Oficiul de Cadastru . Mai mult, persoana interesată a intrat în posesia cărţii mele funciare şi refuză să mi-o restituie. pentru a nu putea face demersurile legale pentru modificarea acesteia, iar funcţionarul care a întocmit documentaţia refuză să-mi răspundă la telefon. Ce pot face în această situaţie ?
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 07:37, 21 Februarie 2015
Conform dispozitii L nr 7/1996 notarile din cartea funciara pot fi radiate prin document autentificat sau prin hotarare judecatoreasa definitiva
In situatia dvs ,este necesara hotarare judecatoreasca definitiva
Dca asa stau lucrurile cereti prin instanta rectificare de carte funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numere topografice inversate in cartea funciara admarius admarius Au fost inversate numerele topo pentru 2 imobile, proprietar teren - Statul roman; ambele au aceeasi suprafata. Am deciziile de atribuire, eronate, ale ... (vezi toată discuția)
Anulare cf teodora_felicia teodora_felicia Buna ziua! Sunt proprietar asupra unor terenuri inscrise in mai multe CF-uri, insa suprafetele nu sunt exacte, exista dubluri pentru aceeasi suprafata si nr. ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate - se poate contesta intabularea unei parcele? ContSters206369 ContSters206369 buna seara... pe scurt: detin un teren , pus in posesie in 1991, cu titlu de proprietate , dar nu am facut intabulare pe el , ...vecinii mei au intabulat ... (vezi toată discuția)