avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... situatia unei case
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

situatia unei case

Acum citiva ani unchiul meu in Italia de peste 50 de ani, a fost contactat de un individ din Romania care s-a prezentat ca unul care vroia sa se ocupe de revendicarea unei vile care-i apartinuse si care fusese nationalizata. Unchiul meu, om in virsta, i-a dat procura in acest sens. A disparut...Cum putem afla daca aceasta vila a fost sau nu recuperata si care este situatia ei acum. Cine rezulta proprietar ? Se poate cere la cadastru? Exista un site unde se poate verifica pe numele cui este inregistrata casa ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 21:46, 15 Iunie 2009
In primul rand unchiul dvs. trebuie sa mearga la notar si sa revoce procura data respectivului. Pentru aflarea situatiei juridice a imobilului mergeti la administratia financiara a orasului si vedeti cine e inscris pe rol si cine plateste impozitul. Daca exista un eventual litigiu pe rolul instantelor acesta este mentionat la rolul imobilului.
Va puteti interesa si la cadastru insa in Regat nu se tine evidenta ca in Ardeal, iar in Moldova nici atat. Nu inca. Iar daca imobilul nu a fost masurat in vederea vanzarii...nu s-a facut cadastru.
Mult succes
Cu stima,
av. M.Hornea
Da , se poate cere la cadastru....
suntem toti in italia de multa vreme...Vila este la Braila. Nu exista un mod on line sa aflam cine este acum proprietarul ?
Va multumesc mult.
Din pacate online sunt sanse mici de a afla cine este proprietarul acelui imobil.
Puteti incerca la administratia financiara braila, daca au un site ....sa le adrtesati aceasta intrebare online si poate o sa va raspunda...
Teoretic retrocedarea se finalizeaza printr-o dispozitie a primarului.Incercati un telefon aici:[ link extern ]
Sau o petitie explicativa aici:
[ link extern ] /
Sau inca un telefon aici:[ link extern ] /
Sunt cateva idei....daca s-a retrocedat s-a emis o dispozitie in acest sens...poate dati de urma ei.
Ideal e daca se poate cineva interesa la Impozite si taxe, cum v-au sfatuit domnii avocati.
Depinde insa si cati ani au trecut de cand ati dat procura.Un proces de retrocedare poate dura si 10 ani! Iar in Braila este o mafie...si eu am avut ceva de retrocedat acolo si m-am lasat pagubasa...

Alte discuții în legătură

Caut informatii sau proprietarul unui imobil nijja nijja cum pot identifica cel mai simplu proprietarul sau date legate de starea unui imobil care in aparenta pare parasit? (vezi toată discuția)
Cum pot afla numarul cadastral si numarul de carte funciara al unui imobil nicoleta_85 nicoleta_85 Buna, As dori sa obtin un extras de carte pentru informare cu privire la un imobil din Buc. Pe formularul de la OCPI trebuie completat si numarul ... (vezi toată discuția)
Legea 112 kri123 kri123 Buna ziua, vreau sa cumpar un apartament in Bucuresti intr-o vila cu 4 familii, cumparata pe legea 112 in anul 1997. Agentia m-a asigurat ca nu exista nicio ... (vezi toată discuția)