avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... mod de calcul intretinere asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

mod de calcul intretinere asociatie de proprietari

Daca nu am locuit in apartament mai multe luni mai sunt obligata la plata tuturor cheltuielilor de intretinere comune ?
Pot beneficia de vreo scutire de la plata acestor cheltuieli? De pilda de la plata sumelor care se calculeaza in functie de numarul de persoane, atat timp cat nu a locuit nimeni in apartament? Este corect ca asociatia de proprietari mi-a calculat cota de plata pentru toate categoriile de cheltuieli comune pe lunile in care apartamentul a fost gol?
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 11:33, 8 Martie 2015
Prima conditia ca sa nu platiti cotele care se repartizeaza dupa numarul de persoane este sa fii intocmitm la timp, o cerere in acest sens catre comitetul executiv.
Intrebare: ati inaintat o astfel de cerere?
Nu am facut cerere. Dar cei de la asociatie stiu ca locuiesc de 2 ani in strainatate.
Daca as face cerere acum pentru viitor, care ar fi avantajele ?
Indiferent daca locuiti sau nu in apartament va revine obligatia sa achitati periodic c/v parti comune
HG nr 1588/2007 Repartizarea cheltuielilor rezultate din intretinerea, repararea si
exploatarea condominiior
Art. 32. — (1) Toti proprietarii au obligatia sa plateasca lunar, conform listei de platä a cheltuielilor asociatiei de proprietari, in avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de contributie ce le revine Ia cheltuielile asociatiei de proprietari, inclusiv cele aferente fondurilor din asociatia de proprietari.

(3) Niciun propnietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de Ia obligatia de a contribui Ia plata cheltuielilor comune, ca urmare a renutanii Ia folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cualta destinatie decat aceea de locuinta or in alte situatii.

Ar fi bine sa verificati daca au fost calculate cotele de intretinere si pentru persoane, ca din ce spuneti rezulta ca au fost repartizate doar cele care sunt pe cota-parte indiviza, care se calculeaza indiferent daca locuiti sau nu!
Este corect ca asociatia de proprietari mi-a calculat cota de plata pentru toate categoriile de cheltuieli comune pe lunile in care apartamentul a fost gol?

Pentru vreo 5 luni disparate din ultimii 3 ani au fost calculate si consum individual de apa, respectiv caldura, desi , repet: nu a locuit nimeni in apartament si nici nu s-au citit nici repartitoarele, nici apometrele din apartament. Oricum aceastea nu au inregistrat niciun consum individual pe apartament.
In ce baza au fost trecute aceste sume de consum individual?
Au dreptul cei de la asociatie sa faca asa ceva?

Alte discuții în legătură

Obligatii la plata intretinerii Richards Richards Am mostenit,impreuna cu sora mea,un apartament situat la etajul1 dintr-un bloc fara parter,dotat cu apometre.De peste un an,nu locuieste nimeni acolo si avem ... (vezi toată discuția)
Plata asociatie simonasimona simonasimona de doi ani nu mai locuim la garsoniera, am facut cerere sa ne scoata de la plata asociatiei dar noi platim in continuare cheltuieli administrativesi apa ... (vezi toată discuția)
Repartizarea pierderilor de apa la o asociatie de proprietari rody77 rody77 Buna ziua Am o intrebare legata de repartizarea pierderilor de apa la o Asociatie de proprietari. Cum se repartizeaza aceste pierderi? Pe numar de apartamente ... (vezi toată discuția)