avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... specializarea judecatorului
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

specializarea judecatorului

cum pot afla specializarea unui judecator?in fapt ,un judecator care pana in prezent a judecat numai cauze penale,a solutionat o cauza la sectia de contencios administrativ.as vrea sa stiu daca avea dreptul daca nu era specializat pe domeniu si care sunt consecintele!!
Cel mai recent răspuns: ynna 55 , utilizator 19:13, 15 Iunie 2009
Judecatorii au atributii de a judeca tot ce se poate, fara sa fie delimitati prin specializari cum le spuneti dvs. Presedintele instantei insa, prin ordin de serviciu, ii numeste pe judecatori in anumite complete: penal,civil,contencios administrativ, etc.. Daca acest judecator a intrat si a judecat o cauza la contencios administrativ, este ptr. ca a avut ordin de serviciu sa intre.
Pentru aflarea acestor relatii puteti formula o sesizare la Biroul de Relatii cu Publicul din cadrul instantei respective, raspunsul urmand sa-l primiti in scris.
Mult succes,
Cu stima,
av. M.Hornea
Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor - actualizata la 24.04.2008 .
Art. 35. - (1) Formarea profesionala continua a judecatorilor si procurorilor constituie garantia independentei si impartialitatii in exercitarea functiei.
(2) Formarea profesionala continua trebuie sa tina seama de dinamica procesului legislativ si consta, in principal, in cunoasterea si aprofundarea legislatiei interne, a documentelor europene si internationale la care Romania este parte, a jurisprudentei instantelor judecatoresti si a Curtii Constitutionale, a jurisprudentei Curtii Europene a Drepturilor Omului si a Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene, a dreptului comparat, a normelor deontologice, in abordarea multidisciplinara a institutiilor cu caracter de noutate, precum si in cunoasterea si aprofundarea unor limbi straine si operarea pe calculator.
Ceea ce inseamna ca nu au delimitari .
va multumesc pt raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inm. declansare procedura de recrutare pentru 15 formatori cu norma intreaga Roland Mindrila Roland Mindrila Institutul National al Magistraturii a dat publicitatii miercuri, 14 martie 2012, un comunicat privind declansarea procedurii de recrutare a 15 formatori cu ... (vezi toată discuția)
Poate fi dat in judecata un magistrat? dodonica dodonica Se poate actiona in judecata un magistrat, judecator sau procuror? pentru abuz in seviciu, neglijenta ? Care sunt caile cele mai rapide? (vezi toată discuția)
Contencios administrativ gabriel_a gabriel_a Bună ziua! Instanţele de contencios administrativ judecă şi infracţiunile care au legătură cu actul administrativ atacat, de ex. abuz în serviciu? (vezi toată discuția)