avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... penalitati de intarziere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

penalitati de intarziere

buna seara ,
va rog daca stie cineva cum se caculeaza penalitatiile de intarziere,in cazul facturilor neachitate din 2008, pt ca vreu sa depun ocere de insolventa pt. debitor, daca aceasta nu este mentionet in contract,
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 17:26, 16 Iunie 2009
aveti contract de prestari servicii
Modalitatea de calcul al penalitatilor
Se poate face fie conform contractului-0.1% sau cat ati fixat in contract, fie sa le calculati la zi conform inicelui de inflatie al B.N.R.
Pentru a va spune cum se calculeaza trebuie sa-mi spuneti cum ati specificat in contract.
sarut mana
asta e, in contract nu este specificat nimic de penalitati ,intarzieri....si totusi altei soc .care le-a cerut insolventa le-a dat banii intr-o luna de la data depuneri cererii +penalitati ,nu stiu cum calculate.
multumesc
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2009
ok, utilizator
In cazul Dmv ,cereti dobanda legala raportata la taxa oficiala a scontului a BNR , iar penalitatile se vor calcula prin aplicarea cotei pe care o aflati de la BNR , multiplicata cu numarul de zile de intirziere.
In cazul d-voastra acestea nu aveti dreptul de a cere penalitati, ci doar daune moratorii, reprezentand dobanda legala.
=D> putem sa le numim si asa...tinand cont de faptul ca ne utilizam de dobanda legala raportata la taxa oficiala a scontului a BNR

Alte discuții în legătură

Mod calcul penalitati OANA GORAN OANA GORAN am facturi neplatite, as vrea sa recuperez suma dar si penalitatile, cum calculez aceste penalitati?? aveti vre-o formula?? (vezi toată discuția)
Stie cineva? ok ok BUNA SEARA, VA ROG; TREBUIE SA CER INSOLVENTA UNEI S.C. CE NU MI-A ACHITAT FACTURILE DIN 2008, STIE CINEVA CUM SE CALCULEAZA PENALITATIILE , DACA IN ... (vezi toată discuția)
Dobanzi bancare=dobanda de referinta bnr?? xm xm Prin dobanzi bancare se intelege dobanda legala, dobanda de referinta a BNR? Se pot cere printr-un contract comercial atat penalitati cat si dobanda legala? (vezi toată discuția)