avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale mod calcul penalitati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

mod calcul penalitati

am facturi neplatite, as vrea sa recuperez suma dar si penalitatile, cum calculez aceste penalitati??
aveti vre-o formula??
Cel mai recent răspuns: julien_slbz , utilizator 07:43, 1 Martie 2007
penalitatile se vor calcula prin aplicarea cotei procentuale specificata pe factura la valoarea neachitata, multiplicata cu numarul de zile de intirziere.
In primul rand pentru a aplica penalitati, trebuie sa aveti contract cu penalitati stipulateB-)
penalitatile se calculeaza pe zi intarziere de la data la care factura a devenit scadenta.Daca nu ai un contract in care sa fie stipulat procentul de penalitate, poti sa ceri dobanda legala raportata la taxa oficiala a scontului a BNR.
Sau penalitatile calculate pentru obligatiile bugetare neachitate; Legea 210/04.07.2005; MO 580/05.07.2005 care prevede ca incepand cu 01.01.2006 procentul este de 0.1% pe zi de intarziere. Se poate face factura fara TVA.
Daca obligatiile sunt mai vechi, afiseaza o adresa de mail si pot sa-ti trimit baza legala incepand din din 1995 pana in prezent.
Succes!

nu se pot aplica penalitatile de la bugetul de stat:D

Alte discuții în legătură

Cer o parere valica_21 valica_21 eu am incheiat un contract cu o primarie.am cerut penalizari in caz de neplata de 0.1% pe zi iar ei spun ca procentul maxim de penalizari este de 0.66%.cum ... (vezi toată discuția)
Penalitati de intarziere ok ok buna seara , va rog daca stie cineva cum se caculeaza penalitatiile de intarziere,in cazul facturilor neachitate din 2008, pt ca vreu sa depun ocere de ... (vezi toată discuția)
Penalitati valica_21 valica_21 poate cineva sa-mi spuna si mie care este legea si articolul care prevede ca procentul maxim de penalitati cerut intr-un contract este de 0.1% ? (vezi toată discuția)