avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Interogatoriul luat unei persoane care locuieste in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Interogatoriul luat unei persoane care locuieste in strainatate

Va rog sa-mi spuneti cum se ia interogatoriul unei persoane care locuieste in strainatate?
Am citit art. 356 Cod proc civila dar nu mi-e clar:
(1), partea care se află în străinătate şi este reprezentată în proces printr-un mandatar va putea fi interogată prin acesta.
(2) În acest caz, interogatoriul va fi comunicat în scris mandatarului, care va depune răspunsul părţii dat în cuprinsul unei procuri speciale şi autentice. Dacă mandatarul este avocat, procura specială certificată de acesta este suficientă.

Aceasta inseamna ca reclamantul trebuie sa inmaneze mandatarului lista cu intrebarile, se acorda un termen pentru ca paratul sa raspunda si la termenul urmator mandatarul depune: o procura speciala si autentica
- prin care el este imputernicit sa raspunda la intrebari
- sau prin care mandatarul este imputernicit numai sa depuna raspunsul la interogatoriu dat de parat prin insusi cuprinsul acelei procuri?

Daca mandatarul este avocat, procura speciala ce cuprinde raspunsurile date de parat va fi semnata de parat sub semnatura privata, iar avocatul va certifica numai ca semnatura este a clientului pe care il reprezinta, desi este clar ca nu a semnat in fata lui, de vreme ce se afla in strainatate !?!

Alte discuții în legătură

Ieșire din indiviziune mimi56_manolescu mimi56_manolescu Sint rezident in străinătate de 10 ani. Sint chemată la interogatoriu , nu ma pot prezenta si nu am nici mandatar. Nu am primit de la judecătorie nici ... (vezi toată discuția)
Interogatoriul în procesul civil mike72_mail mike72_mail În calitate de mandatar cu procură judiciară specială pot să reprezint la interogatoriu partea din procesul civil,mai exact să răspund la întrebări? ... (vezi toată discuția)
Audierea martorilor intr-un dosar de partaj avocado12 avocado12 Buna ziua! in cazul audierii martorilor si partilor in dosar de partaj,prezenta partilor poate fi obligatorie sau avocatul are dreptul da si reprezinte ... (vezi toată discuția)