avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Cum se poate beneficia de redirectionare 2%
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Cum se poate beneficia de redirectionare 2%

Am o fetita bolnava, tratamentul ei ne costa o suma de bani considerabila , pentru a beneficia de redirectionare de 2 % trebuie sa conving mai multe persoane sa redirectioneze suma de 2 % catre o asociatie nonprofit, se poate ca sotia mea sa infiinteze o asociatie nonprofit formata din 3 sau 4 membrii? Pot fi membri fratii sotiei mele? Asociatia va avea un numar de 3 sau 4 membrii per total, la numarul acesta de membrii am nevoie de cenzor si contabil? Cum se procedeaza ca sotia mea in calitate de presedinte de asociatie nonprofit(daca voi reusi sa infiintez asociatia) sa poata da suma , redirectionata catre asociatia nonprofit ,fetitei noastre, se face vreun act de sponsorizare sau alt fel de act pentru a se putea justifica asociatia? fiind fetita presedintei de asociatie incalca vreo reglementare legala? asociatia formata din 3 sau 4 membrii trebuie sa faca bilant contabil sa aibe vreun registru de contabilitate sau alte registre, sau sa faca orice fel de bilant pe care sa il prezinte vreunei institutii si daca da carei institutii?Astept raspuns cu nerabdare si daca se poate o baza legala ca nu am gasit scris in vreun act normativ cele de mai sus.
Ultima modificare: Joi, 19 Februarie 2015
rikihd, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 13:05, 19 Februarie 2015
Înființarea unei astfel de asociație nu este chiar asa de simpla. Presupune sa aveti ceva cunoștințe in domeniu. Încercati sa luați legătura cu un specialist care sa faca acte de caritate. Dupa ce se înființează trebuie sa fie completate formularele specifice de catre persoanele care doresc sa direcționeze cei 2% si se depun la administrația de care aparțineți. Trebuie sa știți ca acești bani nu se virează imediat si ca este de durata. Se pot folosi banii intrați in scopul dorit, dar si acolo este nevoie de multa hârțogăraia ptr a se justifica cheltuiala.
Am mai multi prieteni care sunt de acord sa redirectioneze 2% catre asociatie nonprofit deoarece cunosc cazul fetitei mele, cunosc pasii de depunere a formularelor de redirectionare, doresc sa imi infiintez asociatia nonprofit dar nu am gasit raspunsuri la cele expuse mai sus.
O sa incep cu precizarea ca daca doriti ca asociatia (ong-ul) sa poata beneficia de acea facilitate 2%, trebuie sa va hotarati foarte repede, in maxim o saptamana, pentru ca ia ceva timp pana sa o inregistrati la judecatorie si la finante.
Pot fi membrii fondatori si persoane care sunt rude. Nu aveti nevoie de cenzor decat la peste 15 membrii iar de contabil autorizat membru ceccar veti avea nevoie obligatoriu doar la intocmirea si semnarea bilantului anual.
Membrii fondatori trebuie sa nu aiba probleme cu cazierul fiscal.
Bani ii puteti da pe baza unui dosar cu copii dupa actele medicvale doveditoare, facturi proforma care sa dovedeasca costurile ce le va suporta persoana care va primi banii, recomandarea medicala de la medicul specialist pentru acel tratament. Veti incheia contract de sponsorizare intre asociatie si parintele copilului.
Da, se completeaza registrul de casa, sa aiba estrasele de cont de la contul bancar al asociatiei. Se depune anual declaratia 101 si 392b.anual.
Cum vi s-a spus mai sus, pentru banii directionati acum, pana pe 25 mai 2015, trebuie sa va asteptati ca prin noiembrie, decembrie 2015 sau chiar februarie 2016, sa va intre in cont.
Puteti sa colectati si din sponsorizari de la persoane juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilant contabil simplificat pentru ong noriszah noriszah In cadrul unei Asociatii de Parinti la o scola cum se face un bilant contabil anual simplificat ? Suntem sub 100 de membrii si conform legislatiei nu este ... (vezi toată discuția)
Putin ajutor contabilitate asociatie non-profit ContSters161538 ContSters161538 INFORMATII DESPRE ASOCIATIA NON PROFIT -asociatia nu are angajati -nu are activitate economica -cod caen 9499 SCOPUL ASOCIATIEI -strangerea de fonduri ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri ong Ioana1707 Ioana1707 Buna ziua! In vara anului 2018 am infiintat o asociatie (ONG) pt a aduna cei 2% pentru copii mei cu handicap grav, deci anul trecut a fost primul an in care ... (vezi toată discuția)