avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Pensie alimentara retinere din salariu
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Pensie alimentara retinere din salariu

Pot angajatorii sa refuze sa retina pensia alimentara daca e adusa sentinta judecatoreasca personal de tutor sau intimat mai ales ca judecatoria nu mai trimite angajatorilor sentintele de pensie alimentara? Am un caz in care a trebuit sa merga la executorul judecatoresc si acesta ii retine tatalui un comision + 10 % in fiecare luna din valoarea pensiei alimentare.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:34, 21 Februarie 2015
Poate ar trebui sa fie plătită de buna voie. Astfel nu ar mai fi reținuți alți bani.
Cine plateste de bunavoie? Eu am intrebat referitor la ce se intampla daca e corect.
Da, pot sa refuze sa retina dacă nu primește înștiințare de la executor, hotărârea nu îi e opozabile angajatorului. Dacă nu a existat înțelegere din partea angajatorului sa vireze el direct pensia la cererea angajatului, iar angajatul nu a virat de bunăvoie cat datora pensie, asta e, acum plătește și cheltuielile de executare.
Omul a acceptat sa i se retina din salariul cu hotararea judecatoreasca a fiului major dar a refuzat economista cf spuselor juristului ca asa este noul cod de procedura civila? Care articol? Eu stiu ca codul muncii este cel care stipuleaza retinerile, daca e asa cf.carui articol?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poprirea nu se mai infiinteaza din oficiu de catre instanta.
Art. 169 codul muncii
(1) Nicio reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.


Art. 781 codul de procedura civila

Cererea de poprire. Competenţa

(1) Poprirea se înfiinţează la cererea creditorului de către un executor judecătoresc al cărui birou se află în circumscripţia curţii de apel unde îşi are domiciliul sau sediul debitorul ori terţul poprit.

Pensia trebuia platita de catre angajat dupa ce isi lua salariul. Nu face asta, un executor la cererea creditorului, ii infiinteaza poprire pe salariu.
Angajatorul , poate sa vireze la cererea angajatului pensia, insa acest lucru e un seviciu pe care angajatorul il face pt angajatul sau, nu e o obligatie. Obligatie devine cand executorul infiinteaza poprirea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe conturi si pensia alimentara cristi.a cristi.a Buna ziua, Am primit aviz de executare (trei avize de exectutare) pentru datorii la banci. Sunte reale si le recunosc. Totodata sunt obligat prin hotarare ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere, obligatiile tertului poprit mihaionea mihaionea Buna seara. Am si eu o nelamurire in legatura cu punerea in aplicare a unei hotarari judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care s-a stabilit pensie de ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie alimentara stabilita cu luarea in considerare a normei de hrana ca si venit ContSters317434 ContSters317434 Buna ziua Am castigat procesul de pensie alimentara cu retinere de 1/6 din salariu si considerarea normei de hrana ca si venit. Anterior imi platea o suma ... (vezi toată discuția)