avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Acuzatie de instigare la boicotare
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Acuzatie de instigare la boicotare

Buna ziua !
Sa va detaliez problema mai pe scurt !
Eu alaturi de inca 4 elevii ai Liceului Teoretic Tudor Vladimirescu Draganesti-Olt , am formultat un memoriu in care solicitam primariei orasului sa oblige firma de transport in comun sa ne acorde reducere de 50% la abonamentele lunare deoarece suntem elevi si am solicitat si decontarea in proportii de 100% a abonamenetelor , ca acum ni se deconteaza 15-20% din ele .
Acest memoriu este tip , trebuia decat completat ... AM imprastiat acel memoriu prin tot liceul , ne-am strans undeva la 200 de navetisti .
Stiau mai multi profesori printre care dirigintele clasei mele care ne-a spus ca totul este in regula . Alti profesori au zis ca este foarte bine ce facem si ca sa nu acem doar noi , cei din clasa ca suntem decat 7 navetisti si sa facem la nivel de scoala .
S-au impartit memoriile tip , si azi , cu o zi inainte de a le depune , anumiti profesori si directoarea adjuncta au inceput sa puna presiune pe elevii c;aselor de a 9- a ( fiind mai mici ) , amenintandu-i ca vor avea media scazuta la purtare daca vor ace acest memoriu ca este ilegal .
A venit directoarea adjuncta si ma ameninatt si pe mine cu scaderea mediei la purtare deoarece INSTIGAM LA BOICOTARE ! Noi , am impartit memoriile in in microbuze , dupa ore , in pauze fara a face galagie sau fara a face greva sau altfel de boicot .
Ce putem face ? Care este procedura ? Este Instigare la Boicot ?
Va multumesc frumos ! Astept raspuns !
Cel mai recent răspuns: Andrei-Ionuț COCÎRLĂU , Avocat 23:26, 21 Februarie 2015
Nu este niciun boicot .

Spuneti-i doamnei directoare adjuncte ca ati luat legatura cu un avocat si deja va pregateste o plangere penala pentru amenintare la adresa dvs si a a colegilor.

De asemenea, ii puteti explica ca ati sunat la MInisterul Educatiei despre legalitatea acestui demers si asteapta si ei acel memoriu .

Totusi, cred ca ar trebui sa sesizati Ministerul Educatiei si de ce nu , Corpul de Control al Primului-Ministru, Presedintia si daca nu se solutioneaza ceva, atunci apelati la presa.
Este dreptul vostru si trebuie sa va luptati pentru a-l obtine - e ciudat dar asta e tara in care traim. Invatati sa nu va lasati intimidati sau calcati in picioare. Cum a zis si freeelis exista inspectoratul scolar, ministerul invatamantului, primul ministru si presedintele. Pus ca multe televiziuni abia astepta subiecte. Contactatii.
Da , sfaturile domnului Cornel vasile au fost foarte bune ! Dupa ce directoarele au auzit prin intermediul dirigintelui meu ca se redacteaza o plangere pentru amenintari , santaj si purtare abuziva impotriva lor si ca deja am sunat la Ministrerul Educatiei , au incetat presiunile ! Dar deja au spriat peste 70 de elevi !
Oricum , vom lupta pentru drepturile noastre ! Nu ne vom lasa calcati in picioare !

Va multumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jigniri ? Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Bua seara ! Am primit azi o adresa din partea liceului precum ca sunt bagat in Comisia de Disciplina a elevilor precum ca am numit pe doamnele directoare : ... (vezi toată discuția)
Comisie disciplina ! Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Buna seara ! Am fost azi anuntat verbal ca am fost bagat in comisia de disciplina deoarece am fost initiatoul unui demers ( adica am facut noi navetistii un ... (vezi toată discuția)
Abuz din partea directiunii ContSters331765 ContSters331765 Buna, sunt elev în clasa a XII-a la un liceu din nordul țării, în care legile, regulamentele și deciziile se aplică în defavoarea elevilor, și în care ... (vezi toată discuția)