avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Rate neplatite
Discuție deschisă în Executare silită

Rate neplatite

Sotul meu are o rata din 2008 iar eu sunt coplatitor.Am platit ratele la timp pana la sfarsitul anului 2012 , cand sotul meu a fost dat afara de la locul de munca si nu am mai putut achita rata in totalitate decat partial din salariul meu de jumatate de norma din minim pe economie.Intre timp sotul meu s-a imbolnavit, in prezent fiind pensionar pe caz de boala cu o pensie de 400 ron.In prezent mi-am gasit un alt loc de munca cu salariu minim pe economie .Mentionez ca plata ratelor nu au fost achitate in totalitate , ci doar partial in functie de suma disponibila in luna respectiva.Cu toate acestea avand restante mari, m-au dat la birou de executare silita.Nu am casa, masina proprietati, locuind cu chirie.Am inteles ca se va face oprire pe salariu 1/3 , asta in cazul in care firma va accepta. Intrebarea este ,in cazul in care firma nu v-a accepta ce se poate
intampla?
Cel mai recent răspuns: florina_florinela , utilizator 08:03, 23 Februarie 2015
Creditorul va merge pe orice bun pe care îl va putea executa, implicit va pune poprire.
Dacă aveți minimul pe economie, vi se va opri 1/3 din salariul lunar.

Din pensia soțului se va opri numai ce depășeste 1/2 din salariul minim net pe economie. ( Împărțiți salariul dvs. la doi și ceea ce obîineți scădeți din 400 ).

Buna ziua,

Firma nu are o optiune in accepta sau nu. E o obligatie legala de a accepta iar daca nu accepta firma poate fi actionata in judecata. Solutia va fi cea pe care o cunoasteti deja: poprire pe 1/3 din salariu.

Avand in vedere ca alte bunuri nu aveti ceva mai rau decat o poprire nu se va intampla.
Ultima modificare: Vineri, 20 Februarie 2015
Dana Fatol, Avocat
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu ContSters111530 ContSters111530 am contractat un credit pe baza unei adeverinte de salariu,a intervenit o problema si de 3 luni nu am putut achita rata lunara.Pe langa faptul ca sunt ... (vezi toată discuția)
Poprire bibiremariana bibiremariana Buna ziua, am un proces in care initial am castigat o suma de bani, drepturi salariale neplatite, avocatul a facut executare silita, am primit banii, ... (vezi toată discuția)
Executare silita + pensie alimentara. yamada yamada Am urmatoarea intrebare. In curand voi fi executat silit pentru neplata unui credit. Pentru ca este unul singur, imi vor opri 1/3 din salariu sau [b]maxim[/b] ... (vezi toată discuția)