avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Produse cumparate ca PF pot fi deduse la firma?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Produse cumparate ca PF pot fi deduse la firma?

1) Recent am cumparat un PC. Am primit factura pe persoana fizica pt ca am uitat sa mentionez ca il vreau pe firma. Pot deduce PC-ul chiar daca factura este pe numele meu si nu pe numele firmei? Ce sa fac?

2) Am nevoie de factura pe produsele cumparate de firma dar care au o valoare mai mica de 100 lej? Bonul trebuie stampilat?

3) Pot deduce mancare cumparata/consumata în timpul orelor de lucru? Sunt singurul angajat la firma.
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 17:51, 20 Februarie 2015
Produsele pentru firme pot fi cumparate si in baza bonurilor fiscale dar daca nu este trecut CUI-ul cumparatorului nu se poate deduce TVA.

Bonurile trebuiesc insotite de documentul care atesta intrarea lor in societate care in cazul unui PC va fi NIR-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon fiscal+nir ContSters285233 ContSters285233 Buna ziua, daca se face NIR+bon consum la un bon fiscal cu CUI. la combustibil este in regula? sau se face mai bine un decont de cheltuieli? Programul de ... (vezi toată discuția)
Hg84/2013 ContSters285233 ContSters285233 Buna ziua, Am o nelamurire legat de deducerea bonurilor fiscale cf HG 84/2013. 1. Cei care au aplicat deducerea de 50% la TVA si cheltuiala ptr bonurile de ... (vezi toată discuția)
Deducere cheltuieli cu bon fiscal cristian_conea cristian_conea Sunt PFA si am cumparat articole de birou cu bon fiscal stampilat, pe care e trecut fiecare articol in parte. Este aceasta cheltuiala deductibila ? (vezi toată discuția)