avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Documente necesare unui un nou-nascut britanic pt o ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Documente necesare unui un nou-nascut britanic pt o calatorie dus-intors UK-Romania-UK

Fiica mea, casatorita de 3 ani cu un britanic, domiciliaza in Londra, dar inca nu are Pasaport Britanic. Asadar, in Certificatul de Casatorie are numele de familie al sotului, dar are Pasaport Romanesc. Impreuna au un copil de un anisor, iar in iunie, fiica mea va naste din nou. In luna august vor sa vina toti patru in Romania pt a-l boteza pe cel mic. Certificatul de nastere al copilului va fi pe numele tatalui sau, deci diferit de al mamei (fiicei mele). Mai mult, ginerele meu se va inapoia la Londra cu copilul cel mare, iar fiica mea va mai ramane cateva zile, impreuna cu cel mic, iar la intoarcere, ea - tot cu Pasaportul Romanesc (cu numele de-acasa), iar bebele, cu numele tatalui sau.
Am doua intrebari 1. Ce solutie are fiica mea pt a nu intampina probleme la Vama (nici la dus, nici la intors)? 2. Cum as putea eu s-o ajut de aici, din Romania, ca s-o scutesc de umblat pe drumuri (e si insarcinata, sta acasa cu copilul, etc)?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 20:16, 23 Februarie 2015
Mi-am citit din nou mesajul si cred ca ar trebui sa fac o completare....Problema este actul de calatorie pt cel mic, fiindca nu i se poate face pasaportul decat dupa ce implineste 3 luni. Scuze si va multumesc anticipat!
Fiind cetateni romani copii pot intra in tara pe baza titlului de calatorie obtinut de la ambasada/consulat.Problema este ca odata intrati nu mai pot iesi cu ei decat pe baza pasaportului. Ca sa aiba pasaport trebuie ca mai intai sa aiba certificate de nastere.Transcrierea poate dura 1 luna pana se aproba. Daca in urma casatoriei in certificatul de casatorie scrie ca fiica dvs. a trecut pe numele sotului inseamna ca aceasta nu a solicitat transcrierea certificatului englez in registrele de stare civila romane, acum 3 ani cand s-a casatorit. Primul copil este nascut dupa ce parintii s-au casatorit? Daca da in certificatul lui de nastere ar trebui, (daca mama a trecut la casatorie pe numele tatalui), ca ambii parinti sa fie cu acelasi nume, adica cel al tatalui. Verificati certificatul. Pentru primul copil aveti certificat de nastere romanesc?

Asadar, in Certificatul de Casatorie are numele de familie al sotului, dar are Pasaport Romanesc.

Certificatul de nastere al copilului va fi pe numele tatalui sau, deci diferit de al mamei (fiicei mele).

Daca nu a inscris certificatul de casatorie englez si are actele (carte de identitate / pasaport) tot pe numele de fata inseamna ca are nevoie si de carte de identitate pentru transcriere... sper ca nu stiti dumneavoastra detalii si ca situatia nu e chiar atat de incurcata cum pare.

Intrebati-o cum sta cu actele romanesti, daca a inscris casatoria si nasterea primului copil la consulat. Apoi incercam sa descalcim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificate de stare civila, transcriere Dia85d Dia85d Buna seara..As dori sa stiu ce trebuie sa fac in Romania si de ce am nevoie pentru transcrierea certificatului de casatorie si de nastere? Este neaparat sa pun ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere copil nascut in anglia teodordunca teodordunca Buna ziua , Ma numesc Teodor si locuiesc in Londra.Impreuna cu sotia mea suntem cetateni romani cu domiciliul in Romania .In decembrie 2015 ne-am casatorit in ... (vezi toată discuția)
Am o urgențã in legãtura cu titlul de calatorie Cocoandrus Cocoandrus Buna!sunt căsătorita in Londra si am un bebe de 3 luni!in Decembrie vrem sa mergem in România doar ca am o nedumerire!pe certificatul de naștere ... (vezi toată discuția)