avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal

Pe data de 26.01.2015 la vama am mutat o autoutilitara 150 m posedand permis doar pt categ. B si m-am prezentat cu documentele pentru verificare ia urmand sa fie urcata pe platforma nestiind ca nr de inmatriculare st altele decat nr. ei mi-sa suspendat permisul fara drept de conducere incadrandu-ma in art. 334 alin 2 si 335 alin 2 pana acum nu am primit citatie si nici nu am dat vre-o declaratie ce se poate intampla si permisul dupa cat timp il voi mai vedea? #-o
Pe durata cercetarilor nu il vedeti, asta e sigur.
Practic, e ca si cum ati fost prins fara permis la volan. Raspunsul d-lui Patrascu e cat se poate de cuprinzator.
in cazul meu care ar putea fi ceea mai grea sentinta ? multumesc frumos
Astea sunt prevederile legale, in cazul in care veti fi condamnat, se vor aplica regulile de la concursul de infractiuni, v-am subliniat ce ar putea fi incident in cazul dvs.
ART. 334
Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

ART. 335
Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive*).

ART. 39
Pedeapsa principală în caz de concurs de infracţiuni
(1) În caz de concurs de infracţiuni, se stabileşte pedeapsa pentru fiecare infracţiune în parte şi se aplică pedeapsa, după cum urmează:
a) când s-au stabilit o pedeapsă cu detenţiune pe viaţă şi una sau mai multe pedepse cu închisoare ori cu amendă, se aplică pedeapsa detenţiunii pe viaţă;
b) când s-au stabilit numai pedepse cu închisoare, se aplică pedeapsa cea mai grea, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite;
c) când s-au stabilit numai pedepse cu amendă, se aplică pedeapsa cea mai grea, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite;
d) când s-au stabilit o pedeapsă cu închisoare şi o pedeapsă cu amendă, se aplică pedeapsa închisorii, la care se adaugă în întregime pedeapsa amenzii;
e) când s-au stabilit mai multe pedepse cu închisoare şi mai multe pedepse cu amendă se aplică pedeapsa închisorii conform lit. b), la care se adaugă în întregime pedeapsa amenzii conform lit. c).
(2) Atunci când s-au stabilit mai multe pedepse cu închisoarea, dacă prin adăugare la pedeapsa cea mai mare a sporului de o treime din totalul celorlalte pedepse cu închisoarea stabilite s-ar depăşi cu 10 ani sau mai mult maximul general al pedepsei închisorii, iar pentru cel puţin una dintre infracţiunile concurente pedeapsa prevăzută de lege este închisoarea de 20 de ani sau mai mare, se poate aplica pedeapsa detenţiunii pe viaţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal, ce urmeaza? didi23 didi23 buna. daca ti se face dosar penal pt conducere masina cu nr rosii expirate si false care sunt urmarile? ce urmeaza? se ajunge in tribunal? se da amenda? mersi (vezi toată discuția)
Art 334 aln 4 Adrian banu Adrian banu Buna ziua! La acest articol ce pedeapsa pot primi? Menționez ca nu am mai avut incidente penale si ca mi am recunoscut greseala. Va multumesc de raspuns! (vezi toată discuția)
Conducere unui vehicol sub influenta alcoolica fara a poseda permis de conducere leica leica am cumparat o masina si am vrut sa vad cum merge si am fost intrun sat la un prieten dar nu detin permis de conducere si la intoarcere am facut accident a fost ... (vezi toată discuția)