Buna ziua,
As dori sa stiu daca o persoana cu cod handicap 2 grad de handicap accentuat permanent poate fi angajata cu norma intreaga, in conditii normale de munca si care sunt obligatiile angajatorului.
Buna seara.
Nu am sa va raspund in termeni juridici, ci doar din propria experienta.
Sunt incadrata in gradul de handicap accentuat.In urma obtinerii acestui certificat, beneficiez de un numar de facilitati, cum ar fi>
scutire la plata impozitului pe salariu, la impozitul pe locuinta, indemnizatie lunara de 234 ron, abonament RATB,6 bilete de tren, permis de parcare "persoana cu handicap", abonament metrou pana si de un credit auto la care dobanda imi este suportata de stat. In mare legea 448/2006 este cea in masura sa va lamureasca Daca v-ati pierdut rabdarea citind legislatie, mergeti la Directia de Asistenta Sociala de la domiciliu pentru ca acolo aflati ce va intereseaza.
Sper ca v-am raspuns la primele doua intrebari, cu mentiunea ca, periodicitatea prezentarii la comisie sau ....permanenta o stabileste Comisia.
La a treia intrebare,,,,raspunsul este negativ, pentru ca intrati in "drepturi" incepand cu luna urmatoare cele in care obtineti certificatul de handicap.
In speranta ca va este de ajutor cele scrise, va doresc multa sanatate si sarbatori fericite!
Referitor la impozitul pe venit, in cazul in care am certificatul de handicap incepand cu iunie 2014 si doresc sa depun o copie si la firma , in vederea primirii impozitului, se va calcula si retroactiv, incepand cu data eliberarii certificatului?Multumesc
Buna seara, am si eu o intrebare intrucat am citit cateva legi si nu am inteles ce ma intereseaz.Baiatul meu care face anul acesta 50 de ani,are stabilit prin comisie grad de handicap ACCENTUAT ,COD BOALA H 90, F 21 si cod handicap 7-asociat si certificat de incadrare in grad de handicap PERMANENT.Pana acum cateva luni a beneficiat de o pensie de handicap ,desi nu se ajungea avand in crestere si o fetita de 14 ani. Mentionez ca nu mai primeste aceasta pensie probabil din cauza ca mai si lucreaza pe unde il angajeaza pana vad ca este surd.dar crescand copilul de la 3 ani SINGUR ,mama fiind in detentie, nu avea cum sa se ajunga doar cu pensia de handicap. Sunt si eu pensionara si nu ii pot ajuta prea mult dar vreau sa stiu din punct de vedere juridic ce drepturi are si ce trebuie sa fac ptr a rezolva aceasta problema grava.
Interesant cum un om care nu aude are pensia de handicap suspendata,pensie din care nu ar fi putut trai si atatia asistenti sociali care ar pute munci primesc ajutoare sociale de 2 sau 3 ori mai mari decat pensia lui de handicap.
Astept cu nerabdare raspunsul dvs.si va multumesc anticipat.